borba s covidom-19

Nakon poražavajućeg broja cijepljenih u Ministarstvu zdravstva, evo koliko je cijepljenih po ostalim resorima

13.07.2021 u 18:14

Bionic
Reading

U sektoru koji bi u cijepljenju trebao prednjačiti jer se gospodarstvenicima koji spadaju pod njega uvjetuju potpore cijepljenjem radnika, onom turističkom, cijepljeno je 52 posto djelatnika

Još i prije nego što je ministar zdravstva Vili Beroš iznio podatak da je u njegovom vlastitom ministarstvu (ne i u sustavu zdravstva) cijepljeno svega 35 posto djelatnika, RTL je ispitao koliko je zaposlenika vlade i ministarstava cijepljeno.

Prema podacima koje su dobili po procijepljenosti predvodi sama Vlada, u kojoj je cijepljeno 70 posto djelatnika. Drugo mjesto drži Ministarstvo vanjskih i europskih poslova sa 65,57 posto cijepljenih, dok je nešto više od tri posto njih preboljelo Covid-19, a prema odgovoru koji smo dobili od MVEP-a, 27 posto se "ne može ili ne želi cijepiti". Visoko je i Ministarstvo financija. Marićev je primjer slijedilo 60 posto djelatnika njegovog resora.

U sektoru koji bi u cijepljenju trebao prednjačiti jer mu se uvjetuju potpore cijepljenjem djelatnika, onom turističkom, cijepljeno je 52 posto djelatnika, no njih 16 posto je Covid preboljelo, a nije se cijepilo još 32 posto zaposlenih.

Iznad pola su još i Ministarstvo znanosti i obrazovanja - cijepilo se 200 djelatnika, odnosno 57 posto, a njih 50, odnosno 14 posto je preboljelo Covid-19. 

Ministarstvo rada je na 56 posto, Ministarstvo gospodarstva na 54, Ministarstvo rada na 56, a Butkovićevo ministarstvo mora i prometa je na 52, od čega 40 posto s obje doze.

"U Ministarstvu poljoprivrede trenutno je, sukladno našim saznanjima, cijepljena gotovo polovina djelatnika, a pružanjem mogućnosti da se pristupi cijepljenju bez najave, kao i aktivnim promoviranjem prednosti i potrebe cijepljenja od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva, očekujemo da će broj cijepljenih djelatnika u narednim tjednima rasti", stoji u odgovoru iz ovog ministarstva.

Ministarstvo obrane i Ministarstvo branitelja su na začelju. U sektoru obrane je 45 posto cijepljenih, no ističu da je oko 10 posto djelatnika preboljelo Covid u zadnjih šest mjeseci. Ministarstvo branitelja je na 45 posto, a najslabije je, kao što smo rekli, Beroševo ministarstvo zdravstva s 35 posto.