NI BEYONCE MU NIJE POMOGLA

Nakon osam godina Hvarani rekli NE Pjerinu Bebiću

Bionic
Reading

Javnosti najinteresantnija naša turistička otočna metropola prema prvim i neslužbenim rezultatima Izbornog povjerenstva grada Hvara dobila je novog gradonačelnika, a fotelju je nakon dva mandata izgubio Pjerino Bebić

Bebić, kandidat grupe birača dobio je svega 936 glasova, a njegov protukandidat Rino Budrović (SDP) čak 1.415 glasova i tako uvjerljivom pobjedom postao prvi čovjek grada podno Španjole, piše Slobodna Dalmacija.

'Zahvaljujem građankama i građanima Hvara na ukazanom povjerenju koje su mi iskazali i što su mi dali priliku da u naredne četiri godine vodim grad Hvar za dobrobit njegovih građana. Hvala im što su izabrali odgovornost, kompetenciju, opće interese, građansku kulturu, brigu za domaćeg čovjeka, stručnost i istinitost u korist grada Hvara i njegovih građana. Grad Hvar, zajedno sa svojim timom i samim građanima, voditi ću ozbiljno, promišljeno, dosljedno, pravedno i pošteno. U ovom trenutku nema mjesta slavlju, niti euforiji, već ćemo odmah početi ozbiljno raditi kako bi, za boljitak Hvara, sve što smo zacrtali u svome programu i ostvarili', rekao je Budrović.


Međutim, fotelju je izgubila i dosadašnja gradonačelnica našeg najstarijeg grada Đurđica Plančić (SDP), jer je dobila povjerenje 572 birača, a slavio je Vinko Maroević (HDZ) sa 809 glasova. Mada poprilično tijesno svoju pobjedu iz prvog kruga u Općini Jelsa potvrdio je i Nikša Peronja, kandidat grupe birača, sa 1.123 glasa, pa će stoga sa svoje dosadašnje funkcije odstupiti Jakša Marić (HDZ), jer mu je povjerenje iskazalo 1.056 birača.

A da ne bi bilo iznimke u izboru novih čelnika lokalne samouprave pobrinuli su se i građani najmanje Općine Sućuraj. Birači su na istočnom dijelu otoka Hvara Ivanu Slaviću, kandidatu HDZ i HNS - Liberalnih demokrata, dali 232 glasa, dok je Ivan Vitali, kandidat grupe građana, dobio 214 glasova, pa će svoju funkciju napustiti također nakon dva načelnička mandata.