hitna istraga

Nakon noćašnje eksplozije u Rijeci oglasio se nezavisni vijećnik Pavela: Rastočine gore, a policija šuti

10.05.2022 u 17:48

Bionic
Reading

Nezavisni županijski vijećnik Leo Pavela zatražio je od primorsko-goranske Policijske uprave da hitno obavijesti građane o rezultatima dvogodišnje istrage o podmetnutim eksplozivnim napravama u naselju Rastočinama, a posljednja je bila jutros kad je u eksploziji zapaljeno nekoliko automobila

Pavela u priopćenju pod naslovom "Rastočine gore, a policija šuti" ističe kako se rano jutros od eksplozivne naprave zapalilo nekoliko automobila.

"Ovo je treći podmetnuti požar, a svi se dovode u vezu s istim ljudima koji pripadaju krim-miljeu", ističe Pavela i dodaje da građani - "iako policija već od prvog požara prije dvije godine ima saznanja o akterima - nisu informirani o mogućim opasnostima pa je posve logično da se nakon trećeg incidenta osjećaju jako nesigurno".

Pavela navodi da su se od 2020., kada je na Rastočinama izgorio bijeli BMW, dogodile još dvije eksplozije u kojima su gorjeli automobili, a građani još ne znaju ništa o počiniteljima, razlozima i opasnostima.

"Jedina je utjeha da su vatrogasci i policija došli vrlo brzo na mjesto eksplozije", ističe.

Pavela također stiče da Rastočine imaju oko 4000 stanovnika i da je to jedan od rijetkih kvartova u kojemu Grad Rijeka nije u stanju organizirati odgovarajuće parkiralište, a najnovija eksplozija još jedanput je upozorila na opasnu organizaciju prometa u tom naselju.

  • +12
Zapaljeni automobili u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Naglašava da su "vatrogasna vozila jedva došla do mjesta požara" te da bi "situacija bila puno gora da se požar dogodio u nekom stanu jer su zbog automobila prilazi zgradama znatno otežani".

Pavela poziva Grad Rijeku da hitno primi predstavnika Mjesnog odbora Škurinjske Drage kako bi počeli pregovore o parkirnim mjestima, a građani već imaju neka rješenja.

Iz policije su izvijestili da se noćas nešto prije dva sata u Rastočinama dogodila eksplozija, a zatim i požar koji se proširio na nekoliko parkiranih automobila i kontejnera za smeće. Ozlijeđenih nije bilo, a prema prvim pokazateljima s mjesta događaja, ne radi se o tehničkom uzroku eksplozije i požara.

Očevid na mjestu eksplozije još traje.