VRAĆA SE JUŽINA

Nakon debelih minusa stiže promjena; Blažević: Temperature će rasti i do 15 stupnjeva

18.01.2021 u 09:40

Bionic
Reading

Nad našim krajevima i dalje se zadržava hladan zrak, a kako sa zapada jača greben anticiklone, uglavnom je suho jutros, štoviše, i pretežno vedro na dijelu obale. Ipak, puše bura, i pojačava dojam hladnoće!, opisuje vrijeme u Hrvatskoj metereologinja N1 Televizije Tea Blažević

Jutros je u Belom Manastiru i Gospiću izmjereno čak -11, a -10 u Brestovcu i Delnicama, piše metereologinja Tea Blažević s N1 Televizije.

Najavljuje kako će u nastavku dana buru zamijeniti sjeverozapadni vjetar, slab do umjeren, pojačan prema otvorenom moru dok će u utorak jačati jugozapadnjak.

'Bit će vjetrovito, ali osjetno toplije, što je dobra vijest za stanovnike potresom pogođenih područja. U unutrašnjosti će maksimalne temperature u drugom dijelu tjedna rasti i do 13, 14 stupnjeva, na jugu i do 15! Iznadprosječno su to visoke vrijednosti za ovaj dio godine!', najavljuje metereologinja.

U petak bi, nastavlja Blažević, duž obale moglo biti lokalno obilnije oborine, a uz jako i vrlo jako jugo i oštro,  moglo bi biti poplavljivanja obalnih područja. 

Metereologinja poručuje kako će se pratiti i vodostaji rijeka jer s obzirom na otapanje snijega krajem tjedna se sprema i kišni val.