MINISTAR KLIMAN

'Najveći je problem što se 98 posto turizma odvija na Jadranu'

08.08.2016 u 20:29

Bionic
Reading

'Najveći problem je što se 98 posto turizma odvija na Jadranu, to nas mora zabrinuti ali i predstaviti nam izazov', kazao je Anton Kliman, ministar turizma gostujući RTL-u Danas

Hrvatska je na vrhuncu jedne od najuspješnijih turističkih sezona u povijesti. Nakon produljenog vikenda u Hrvatskoj je ostvareno gotovo tri milijuna noćenja.

'Pozitivnih iznenađenja nema, mi smo najavljivali najveću sezonu ikad, to se upravo i dešava. Bili smo zabrinuti početkom šestog mjeseca zbog vremena, i tu su nam bili kampovi podbacili, što je sasvim normalno, no to se brzo izbalansiralo i već krajem šestog mjeseca je sve izgledalo super, brojke su narasle', kazao je ministar dodavši da smo jučer prema E-Visitoru imali milijun noćenja.

Smatra da se kontinentalna Hrvatska nije razvijala sukladno očekivanjima, ali da zato pripremaju nekoliko proizvoda koji će sigurno obilježiti budućnost, jedna od njih je i najavljivana Crokartica.

Upitan zašto ona već nije uvedena, s najavljivali ste je i ranije?

Mi smo tek šest mjeseci u pogonu, to je jedan koobzirom da je najavljivana kazao je da je riječ o kompleksnom proizvodu oko kojeg ima puno posla.

'To je jedan projekt koji će uvelike pomoći i domaćem turizmu, ali moramo ga razviti kako spada, pa tek onda pustiti u pogon', naglasio je Klinman.
Smatra da najveći problem je što se 98 posto turizma odvija na Jadranu. To nas mora zabrinuti ali i predstaviti nam izazov. Mi imamo prekrasnu obalu i imamo sve preduvjete da budemo jedna od najboljih turističkih destinacija Europe', zaključio je

Kliman.





439532,439492 ,439278 ,439117