reakcija iz banskih dvora

'Vlada najoštrije osuđuje govor mržnje u Borovu Selu. U hrvatskom društvu nema mjesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema Srbima'

02.05.2021 u 14:21

Bionic
Reading

Vlada RH najoštrije je osudila skandaloznu provokaciju u Borovu Selu kraj Vukovara, u kojoj je skupina, prolazeći kroz selo, izvikivala uvredljive parole prema osobama srpske nacionalnosti

Jutarnju provokaciju je već ranije tijekom dana osudio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, a u poslijepodnevnim satima stiglo je i priopćenje Vlade, koje prenosimo u cijelosti.

'Vlada najoštrije osuđuje današnju skandaloznu provokaciju i govor mržnje skupine navijača u Borovu Selu kraj Vukovara. Za to nema i ne može biti opravdanja, osobito ne na današnji dan kada se s pijetetom prisjećamo žrtve 12 hrvatskih redarstvenika, mučki ubijenih prije 30 godina u Borovu Selu. U hrvatskom društvu nema mjesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine, koja usto danas slavi Uskrs, ili bilo koje druge manjine. Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagirala i provodi istraživanje kako bi svi odgovorni bili primjereno sankcionirani', piše u priopćenju Vlade.

Podsjetimo, desetak je osoba privedeno u Borovu selu u nedjelju ujutro zbog izvikivanja neprimjerenih parola usmjerenih protiv predstavnika srpske nacionalnosti. Skupina je u nedjelju ujutro položila vijenac na mjestu stradavanja hrvatskih policajaca prije 30 godina, nakon čega su krenuli kroz Borovo selo izvikujući 'Ubij Srbina' i 'Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati'.

Na objavljenoj snimci se vidi i da skupinu, s desetak metara razmaka, prate tri policijska automobila, a glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković za 24sata je potvrdio da si policiju pozvali građani i da je privedeno desetak osoba koje će vjerojatno biti prekršajno prijavljene.

>>>Video skandiranja u Borovu možete pogledati ovdje.