HRG KRITIZIRA VLADU

'Najbolje da damo državu u koncesiju, raspustimo Sabor i postavimo bana'

16.09.2012 u 15:23

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg izjavio je danas da će HSS na lokalne izbore najvjerojatnije ići sam ili s nekim manjim strankama, ovisno o lokalnoj sredini

Hrg je uoči hodočašća HSS-a u Mariju Bistrici na konferenciji za novinare kritički govorio o vladinim potezima.

'Prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić proglasio je našu državu lošim gospodarom, nesposobnim da profitabilno upravlja svojim autocestama i on i njegov šef, premijer Milanović, odlučili su autoceste dati na upravljanje privatnom koncesionaru. Po tome sve treba dati u koncesiju. Najbolje je da i cijelu državu damo u koncesiju, raspustimo Sabor i vladu, te da postavimo jednog bana koji će vladati cijelom državom. Zašto uopće bacati novce na demokraciju i jačanje parlamentarizma', izjavio je Hrg.

Na upit koliko su skupili potpisa na peticiju za smanjenje PDV–a na hranu, predsjednik HSS-a je rekao da potpise još nisu izbrojili jer potpisivanje peticije još traje, no ocijenio je kako potpisa ima 'dovoljno da se stvori kritična masa da vlada čuje njihov glas'.

Na HSS–ovom hodočašću okupilo se oko deset tisuća članova stranke iz cijele Hrvatske, a domaćica političko–vjerskog susreta bila je potpredsjednica HSS–a i predsjednica zagorske organizacije stranke Vlasta Hubicki.