POKER PLAVIH I GOMILA DJECE

Najbolja Dinamova akcija zadnjih godina

11.05.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Svakog vikenda Dinamova omladinska škola organizira 'Open kids day' tijekom kojega najmlađi igrači Dinama pod paskom trenera igraju nogomet sa djecom koja dođu. A dan uoči zadnje utakmice sezone djeca su dobila posebnu poslasticu

Djeca su se počela skupljati već oko pola 11 i hakl neumorne djece neometano je tekao sve do podne kada su na teren s umjetnom tarvom došli Ivan Kelava, Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić i Fatos Beqiraj.

Djeca su na trenutak zastala, ali već u prvoj sekundi nervozu je probio Kelava koji kao da je rođen za ovakve akcije.

'Ajmo dečki, ja ću na gol,' odmah je najbolji Dinamov igrač sezone postrojio mlade Dinamovce i krenuo je show.

Nakon nekog vremena dobio je i gol i ne treba posebno opisivati izraz lica mladog strijelca. Zabio je Kelavi! Golemi vratar odmah mu je čestitao, komunicirao s deset djece odjednom, dizao ih i grlio, branio...

Uskoro je sve igrače protokol odveo na drugu stranu. Malo slikanja, autograma i pjesme, ali dečki su ipak nogometaši i uskoro su se vratili na teren s igračima u dobi od osam do deset godina.

Sada su se već bila uključila sva četvorica, a djeca su se već aklimatizirala da igraju sa zvijezdama. U jeku zabave jednog je požrtvovonog dječaka lopta snažno pogodila u bradu i suze su bile neizbježne. No, odmah ga je na ruke podigao Kovačić, pa ga je zagrlio i Vrsaljko. Bol je nestala kao rukom odnešena i mladi dinamovac već nakon pet sekundi je opet trčao kao navijen. Uskoro je dosuđen i penal. Na gol je stao mali golman, a djeca su inzistirala da puca najbolji strijelac lige. Fatos je puknuo lagano i golman je obranio, ali Crnogorčevi suigrači nisu bili zadovoljni.

'Ma daaaj, pa možeš ti jače, Ajde opet, a sad normalno,' našao se Beqiraj na meti kritika. 

Sve zajedno je trajalo oko sat vremena, a Dinamov poker prvotimaca (predvođen Kelavom) se iskazao i na pedagoškom planu. Briljirali su i uljepšali dan Dinamovoj djeci kojima su idoli. Već godinama u maksimiru razmišljaju kako se povezati s narodom i u konačnici početi puniti tribine bez obzira na protivnika. Evo recepta, bila je ovo najbolja Dinamova marketinška akcija posljednjih godina.

'Ovo nam je zapravo kruna sezone. Kod djece nema glume i bilo ja fenomenalno. Lijepo je spustiti se na njihov nivo i uživati s njima, trebali bi ovo raditi češće,' rekao je poslije nasmijani Vrsaljko.