NA BOŽIĆNOM PRIJEMU

Nadbiskup Puljić zadarskim ravnateljima održao lekciju o 'dženderizmu'

17.12.2013 u 10:39

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup Želimir Puljić upriličio je tradicionalni prijem za ravnatelje zadarskih osnovnih i srednjih škola u Nadbiskupskom sjemeništu Vicko Zmajević te im tamo održao lekciju o opasnostima 'dženderizma', nove filozofije seksualnosti koja stiže iz SAD-a. Europljani malo znaju o dženderizmu, a Hrvati su ga, kaže Puljić, osjetili na zadnjem referendumu o braku

'Dženderizam je zapravo atentat na oblik obitelji koju čine majka, otac i djeca. To je filozofija koja negira narav koju čovjek dobiva rođenjem, rekao je Puljić citirajući Papu Benedikta XVI. i naglašavajući značaj borbe protiv ove filozofije Ivana Pavla Drugog.

'Bog se rodio u obitelji i samim tim činom posvetio je svaku obitelj. To je nešto za što se zauzimaju kršćani, ali ne samo kršćani, nego i svi vjernici na svijetu. To se moglo vidjeti i u samoj akciji U ime obitelji. Nije samo Katolička crkva podržala antropologiju i svetost obitelji, nego i sve religije svijeta', prenosi Puljićeve riječi Slobodna Dalmacija.

Ravnateljima zadarskih škola Božić je čestitao sljedećim riječima: 'Želim da i vama obitelj iz Nazareta pomogne ostvariti ono poslanje koje ste prihvatili najprije činom sklapanja ženidbe, a onda i službom koju vršite za naše obitelji.' Predsjednik HBK-a nije propustio priliku 'pozdraviti uspješnost integracije vjeronauka u zadarskim školama gdje se provodi, ne kao strani predmet, već kao sastavni dio odgojnog procesa'.