ĐIRADA ŠIBENIKOM

Nadan Vidošević 'uhvaćen' u šetnji sa suprugom

16.12.2014 u 19:51

Nadan Vidošević u društvu supruge Ine prošetao Šibenikom

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Bionic
Reading

Bivši dugogodišnji šef HGK Nadan Vidošević, kojeg USKOK istražuje zbog koruptivnih aktivnosti, snimljen je u šetnji Šibenikom, a društvo mu je pravila supruga Ina

Nadan Vidošević na slobodi čeka ishod brojnih istraga koje je protiv njega pokrenuo USKOK u studenom prošle godine, zbog čega je u pritvoru u Remetincu proveo pet mjeseci. USKOK ga sumnjiči da je kao dugogodišnji čelnik HGK organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz ove ustanove. Cijela afera je nazvana Remorker prema tvrtki uz pomoć koje je izvlačen novac iz HGK i HAC-a.

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Drugi krak afere Remorker vezan je za Hrvatske autoceste, a nedavno je upravo zbog sumnje da je sudjelovao u malverzacijama u HAC-u USKOK svoju istragu proširio i na Božidara Kalmetu, zadarskog gradonačelnika te bivšeg ministra prometa i infrastrukture.

U međuvremenu je USKOK proširio i istragu protiv Vidoševića, osumnjičivši ga za dva nova kaznena djela: nabavku umjetničkih slika, čime je HGK oštećen za najmanje 265.000 kuna, te za nanošenje štete Krašu jer je tražio da mu tvrtka koju je on vodio kupi bager za njegovo imanje u Gorskom kotaru! Time je Kraš oštećen za 231.556 kuna.