DOVRŠETAK U SRPNJU

Na zagrebačkoj Trešnjevci otvoreni radovi na izgradnji Parka Kate Šoljić

29.02.2016 u 13:33

  • +2

Vesna Kusin otvorila radove na izgradnji parka Kate Šoljić

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Radovi na izgradnji Parka Kate Šoljić, na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice na zagrebačkoj Trešnjevci, otvoreni su u ponedjeljak, a po njihovu dovršetku, planiranom za srpanj, stanari okolnih zgrada dobit će intimnije mjesto za druženje i zabavne sadržaje za djecu različite dobi i za one s invaliditetom

Radove na izgradnji Parka Kate Šoljić, u vrijednosti 3,3 milijuna kuna bez PDV-a, otvorila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Vesna Kusin

Radujemo se, rekla je, početku radova na livadi koja će početkom srpnja postati parkom koji će u jednom dijelu imati dječje igralište, a u drugom dijelu će biti uređen za sve građane koji će željeti malo odmora u zelenoj oazi, jer će ih od prometa Selskom cestom odvajati 'zid' divljih kestenova.

Oko dječjeg igrališta sa sjeverne i istočne strane bit će tribine, odnosno gledalište u tri razine. Na južnoj strani isprepletat će se staze tvoreći male intimne kutke s mirnim natkrivenim oazama, nadstrešnicama, klupama te stalkom za bicikle.

RTL Autor: RTL

Park će imati sustav za navodnjavanje i dvije fontane za piće. Prilazi parku bit će mogući sa svih strana i prilagođeni osobama s invaliditetom, a bit će postavljeni i stupovi javne rasvjete.

Autorice idejnog rješenja uređenja parka su arhitektice Marija Horvat, Dora Jerbić i Danica Selem, a osnovna im je zamisao da se upotrebom crvene boje, komplementarne zelenoj travnatoj podlozi i cjelokupnoj vegetaciji, prostor oživi snažnim koloritom.

Taj park na zagrebačkoj Trešnjevci od 10. svibnja 2015. nosi ime Kate Šoljić (1922-2008)., majke četvorice poginulih hrvatskih branitelja, a odluku o imenovanju parka njezinim imenom donijela je zagrebačka Gradska skupština, na inicijativu Udruge 'Majke hrvatskih sokolova'.