PUPOVAC RAZOČARAN:

'Na veliku vukovarsku nesreću, ovo je još jedna nesreća'

18.11.2013 u 17:42

Bionic
Reading

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je u sklopu državnoga izaslanstva odao počast žrtvama ubijenima na Ovčari 1991. godine, a sprječavanje predstavnika državnoga vrha da se priključe vukovarskoj Koloni sjećanja ocijenio je kao još jednu nesreću Vukovara u velikoj nesreći koju je taj grad doživio

'Na veliku vukovarsku nesreću, ovo je još jedna nesreća. Treba učiniti sve da se to više nikada ne ponovi', izjavio je Pupovac novinarima, izrazivši žaljenje što se Vukovar kao mjesto pijeteta 'pretvara u mjesto političkih obračuna'.

Kratku izjavu tom je prilikom dao i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, rekavši kako je Vlada, kao i ranijih godina, došla u Vukovar te odala počast i dužno poštovanje prema žrtvama. Istaknuo je kako u tom smislu 'nije važno tko je bio na početku, a tko na kraju Kolone sjećanja'.


Vijenac na Ovčari položili su i svijeću zapalili predsjednici Republike Ivo Josipović, Hrvatskoga sabora Josip Leko i Vlade Zoran Milanović te Pupovac u ime Srpskog narodnog vijeća.

Državni vrh na Ovčaru je došao nakon što su prijepodne napustili Kolonu sjećanja kojom su od vukovarske bolnice, nakon komemorativnog programa u dvorištu bolnice, u hodnji krenuli prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Na putu prema groblju, na križanju ulica Alojzija Stepinca i Antuna Bauera susreli su se s kolonom sijećanja koju su predvodili članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te su nakon podužeg čekanja da ta kolona prođe, odustali od daljnje hodnje i automobilima se uputili prema Ovčari.