Na tržnicama je uvijek najbolja zabava...i papica!

Na tržnicama je uvijek najbolja zabava...i papica!

07.02.2012 u 12:35

Bionic
Reading

Jedno od top tri mjesta koje morate vidjeti (i isprobati) kad dođete u Barcelonu je svakako la Boqueria. Glavna je to tržnica smještena tik uz šetnicu la Ramblu i nezaobilazno je mjesto svih onih koji hodočaste u Gaudijev grad.

Ono što me fascinira kod španjolskih tržnica je to da osim što na njima možete pronaći što vam god padne na pamet; od ptičjih jaja za koje nikad do tada niste čuli do orašastih plodova koje nikad do tada niste vidjeli, jest to da ovdje, na licu mjesta, možete napuniti svoje želučiće različitim gotovim gastro delicijama.

Kad mi je moja draga prijateljica i visažistica Mirta Pejić javila da je u Barceloni i da bi pojela nešto fino, znala sam gdje ću je odvesti. Razgledavanje la Boquerije trajalo je svega 10-ak minuta dok naša osjetila nisu namirisala nešto prefinooooo.

Ja sam, dok izbrojiš do 10, smazala porciju bakalara s povrćem, Mirta mesne okruglice, a pala je i caña (po španjolsku: pivo) kojom smo nazdravili s mojim dragim kolegama s faxa, meksikancem Luigijem i kolumbijkom Dianom.

Kad smo se fino najele uhvatila nas je neka luda želja za fotkanjem…

(Bombona Kečkica Mirtin je projekt o kojem je već bilo riječi na Modi Komodi, a uskoro očekujte priču o umjetnici koja stvara u najljepšem zagrebačkom ateljeu koji sam imala priliku vidjeti.)

…koju je naglo prekinuo prizor gospođe koja je svojim stajlingom zasjenila sve prisutne.