REVIZIJA KOD RASTROŠNE ŽUPANICE LOVRIĆ

Na službene ručkove potrošila 800 tisuća kuna

31.01.2011 u 22:50

Bionic
Reading

Iako se o rastrošnosti županice sisačko-moslavačke SDP-ovke Marine Lovrić Merzel pisalo i ranije, ponovno je dospjela u medije nakon što je državna revizija pokazala kako je na troškove večera i prezentacije otišlo čak 800 tisuća kuna, ali i na netransparentnu javnu nabavu

U nalazu Državne revizije piše da je na večere i darove potrošeno oko 820 tisuća kuna, na račune za mobitele 200 tisuća, za benzin 140 tisuća, vanjske suradnike 200 tisuća kuna, piše hrt.hr. Županica ima i cijelu vojsku savjetnika, njih 12, na čije je plaće u prošloj godini utrošeno 532 tisuće kuna.

Županica odbacuje optužbe, kaže kako je riječ o predizbornom podmetanju HDZ-a te kako je na ručkove i večere utrošeno tek nešto više od 17 tisuća kuna, a ostatak tj, 800 tisuća kuna na prezentaciju same županije i manifestacija.

Županica ima tim od 12 savjetnika. Kaže kako su to vanjski suradnici, no ne rade volonterski kao savjetnici u drugim županijama. Neki od župana potvrdili su za HTV da i nemaju savjetnike. Državna revizija utvrdila je i to  je da kroz javne nabave prošlo oko 16 milijuna kuna bez propisanih postupaka.