DRAMA U OMIŠU

Na sjednici Gradskog vijeća gađali se lisičinama!

03.06.2014 u 13:13

Bionic
Reading

U Omišu nikad dosadno: na sjednici Gradskog vijeća u utorak ujutro umalo je došlo do tučnjave nakon što je nezavisni vijećnik Ivan Barišić objavio da više ne može sjediti u istoj prostoriji s 'kriminalcem Ivanom Škaričićem', bivšim HDZ-ovim gradonačelnikom

Barišić je iz džepa izvadio lisičine i bacio ih na stol pred Škaričića, uz savjet da se sam veže prije nego što ga uhapse. Ovaj ih je bacio natrag vijećniku u lice poručivši mu da 'to može staviti svome ćaći', došlo je do naguravanja i salvi vrijeđanja pa je sjednica nakratko prekinuta.

'Ne mogu više sjediti za istim stolom s bivšim gradonačelnikom Ivanom Škaričićem, kojem je mjesto u zatvoru, a ne u Gradskom vijeću! Ivan Škaričić, po mojoj slobodnoj procjeni, oštetio je Omiš i sve njegove građane za iznos veći od 50 milijuna kuna!' povikao je Barišić i potom stao nabrajati krimene bivšeg gradonačelnika.

Mala Luka, Ravnice, Cestar d.o.o., Obrt Ivo Jerčić, Staza Leopolda Mandića, brojni ugovori sa Studencem i srodnim tvrtkama, Mosor Studio, Peovica, Balića Rat, Poslovna zona Kostanje, namještanja natječaja, razna pogodovanja stranačkim poslušnicima, opraštanja dugova podobnima, oslobađanja plaćanja komunalnih naknada, i tako dalje i tako dalje... Za sve navedeno postoji osnovana sumnja i neoborivi dokazi i podnesene su odgovarajuće kaznene prijave Državnom odvjetništvu, međutim pravna država ne funkcionira kako bi trebala i dozvoljava da nam kriminalci u Omišu i dalje kroje sudbinu', žestio se Barišić.

Bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića optužio je za 'skrivanje predmeta u ladicama i neprijavljivanje kaznenog djela', što je kazneno djelo samo po sebi, a Dinka Cvitana pozvao je da ispravi ove propuste.

'Svi znate da sam umirovljeni policajac, međutim zaboravio sam razdužiti lisice, pa ovom prigodom molim bivšeg gradonačelnika da ih on razduži!' kazao je prije nego što je preko stola uputio poklon bivšem gradonačelniku i izazvao pravu kavgu. Predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Močić nije uspio smiriti strasti i prekinuti neobično vijećničko pitanje pa je Barišiću naknadno dao opomenu. Sjednica je potom nastavljena.

Kontaktirali smo i bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića, no on nije bio raspoložen za razgovor o incidentu. 'Žao mi je, nemam komentara', bilo je sve što je rekao za tportal.

Grad Omiš prošloga ljeta dobio je novog nezavisnog gradonačelnika Ivana Kovačića, koji je nakon puna dva mjeseca uspio smijeniti HDZ-ovu vlast. Nakon toga očekivano su stale iskakati afere: u gradskom proračunu otkrivena je rupa od tridesetak milijuna kuna, a dvojbeni potezi bivšeg gradonačelnika nizali su se kao na traci. Novac za gradnju sportske dvorane potrošen je nenamjenski, kao i državna sredstva za sanaciju stijena koje opasno prijete gradu. Posao opskrbe vodom sela u zaleđu dodjeljivan je privatnim tvrtkama umjesto vatrogascima, na luksuzne službene automobile i ručkove trošili su se milijuni, a stotinama tisuća kuna plaćala su se i 'istraživanja javnog mnijenja' fantomskim tvrtkama koje nikada nisu isporučile rezultate. Tisuće obitelji 'usmenom naredbom gradonačelnika' čak su oslobođene plaćanja komunalne naknade.

Novi gradonačelnik Ivan Kovačić službeno je podnio šest kaznenih prijava DORH-u i USKOK-u, a ove institucije navodno istražuju još nekoliko zanimljivih slučajeva. No Škaričić još uvijek mirno sjedi u Gradskom vijeću, a nakon gubitka gradonačelničke fotelje uspio se zbrinuti i pronaći novo radno mjesto. Njegov županijski HDZ imenovao ga je za ravnatelja Doma umirovljenika na splitskoj Zenti.