LJAJIĆ PROTIV JEREMIĆA

'Na raspravu o Haagu nitko neće doći osim nas'

04.12.2012 u 09:37

Bionic
Reading

Srbiji samo šteti odluka Vuka Jeremića da, kao predsjedajući Generalne skupštine UN-a, zakaže raspravu o Haškom sudu, kaže Rasim Ljajić za Blic

'Nitko ozbiljan neće doći na raspravu osim nas, Venezuele i Kube, naprimjer. Sutradan će sve biti zaboravljeno. Efekt će biti nula, minus. To je samo Jeremićeva osobna promocija i ništa drugo', rekao je potpredsjednik Vlade Srbije.

Ljajić, koji je i šef Nacionalnog vijeća za suradnju sa Sudom u Haagu, kazao je da se vlasti Srbije zalažu da Srbi osuđeni pred Haškim sudom izdržavaju kazne u Srbiji.

'Euforična izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da, poslije presude Ramushu Haradinaju, Haag treba pustiti sve Srbe iz tog zatvora nije realno izvodiva ideja, ali nije nemoguće tamošnje osuđenike prebaciti u Srbiju', naveo je on.

Ljajić je rekao da čak i da Srbija dobije mogućnost potpisati sporazum sa Sudom o izdržavanju kazni, to ne bi značilo da će svi srpski osuđenici moći izdržavati kaznu u Srbiji.

Jeremić je nakon Ljajićevog istupa na Twitteru napisao da ne može vjerovati da ga Ljajić kritizira.

Podsjetimo, Jeremić je za 10. travnja zakazao javnu raspravu o ulozi međunarodnih ad hoc sudova, koja će se odnositi i na rad Suda u Haagu.