PROBLEMI U JAVNOM PRIJEVOZU

Na području Velike Gorice podignut zečji nasip

06.11.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Na području Velike Gorice vrhunac vodenog vala očekuje se između 16 i 17 sati, a vatrogasci su podigli zečji nasip, priopćeno je jutros iz Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice.

Pripadnici Stožera su dežurali tijekom protekle noći u Strmcu Bukevskom, a vatrogasne snage gradile su zečji nasip dužinom od Zablatja do Bukevja.

Napunjeno je 15 tisuća vreća s pijeskom i raspoređeno duž nasipa. Gradnja nasipa je završena u 3,50 sati, a u njoj je sudjelovalo 220 dobrovoljnih vatrogasaca s područja Velike Gorice.

Zatvoreni su prijelazi preko oteretnog kanala Sava – Odra, u mjestu Kuče zemljanim nasipom, a na ostalim prijelazima vrećama s pijeskom.

Tijekom noći na svim prijelazima preko oteretnog kanala dežurale su ekipe velikogoričke policijske postaje i velikogoričkih vatrogasaca. Tijekom današnjeg dana očekuje se i preljev vode u oteretni kanal, a vrhunac vodenog vala na velikogoričko potručje bi trebao stiči između 16 i 17 sati.

Stanje je redovitih mjera obrane od poplave, a sve ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javna vatrogasna postrojba, velikogorička gradska komunalna poduzeća i Crveni križ su u stanju pripravnosti.

Djelatnici Hrvatskih voda jutros obilaze nasip zajedno s predstavnicima tvrtke Lapor (pravna osoba ovlaštene od Hrvatskih voda za zaštitu i spašavanje) te članovima Stožera za zaštitu i spašavanje.

I dalje se redovito prati stanje na terenu, navodi u priopćenju načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice Stjepan Kos.

Zbog vodostaja Save poteškoće u autobusnom prometu

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) jutros su priopćili kako visok vodostaj rijeke Save na zagrebačkom području te očekivano otvaranje odteretnog kanala Sava – Odra uzrokuje poteškoće u autobusnom prometu.

Autobusne linije ZET-a koje pripadaju terminalu Savski most prometuju preusmjereno slobodnim prometnim pravcima.

Izraženije su prometne poteškoće i na području Velike Gorice, a normalizacija prometa očekuje se nakon prolaska vodenoga vala, navode iz ZET-a.

Maksimalna vrijednost vodostaja Save u iznosu od oko 420 centimetra očekuje se u gradu Zagrebu danas između 16 i 17 sati, uz mogućnost proglašenja izvanredne obrane od poplava, izvijestio je jutros u 5 sati Glavni centar za obranu od poplava. Na mjernoj stanici Preljev Jankomir vodeni val trebao bi proći oko 15 sati, uz mogućnost proglašenja redovitih mjera obrane od poplava i rasterećenja vode u kanal Odra, dodaje Centar.