EUROPOL UPOZORAVA

Na meti ISIL-ovaca francuske i belgijske nuklearke?

19.02.2016 u 20:00

Bionic
Reading

Direktor Europske policijske agencije (Europol) Rob Wainwright iznova je upozorio kako tzv. Islamska država priprema nove napade u Europi, a pored izravnih napada na civile, islamski teroristi prema nekim naznakama pripremaju i napade na nuklearne elektrane

U razgovoru za švicarski dnevni list Neue Zürcher Zeitung šef Europola je kazao kako će meta napadača ponovno biti civili, no ovaj put postoji mogućnost da napade izvrše međusobno nepovezani pojedinci unovačeni za posebne zadatke unutar ISIL-a.

 
Ono što posebice zabrinjava jest mogućnost da teroristi kao mete odaberu francuske i belgijske nuklearne elektrane jer su tijekom opsežne istrage nakon prošlogodišnjih napada u Parizu pretragom stanova koje su koristili teroristi pronađene desetosatne videosnimke nadzora belgijskih i francuskih elektrana, kazao je Wainwright u razgovoru za švicarski list.

Dodatno zabrinjava činjenica kako je jedan od pariških napadača Saleh Abdeslam još uvijek na slobodi, što ponajviše govori o lukavstvu i organiziranosti ISIL-ovih terorista.