KAMPANJA SA SISAČKE TRŽNICE

Na igrokaz autići za županicu, SDP-ovci odgovorili jajima

Bionic
Reading

Novcem građana Siska, odnosno Gradske tržnice Sisak, HDZ i HSP Ante Starčević financirali su svoju predizbornu kampanju ovog proljeća, ustvrdila je na tiskovnoj konferenciji u utorak u Sisku Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska

Ilustrirala je svoju tvrdnju računima koje je u vrijeme kampanje plaćala Gradska tržnica Sisak, a potpisivao i odobravao njezin tadašnji direktor, HDZ-ov kandidat za dožupana i tadašnji predsjednik sisačke organizacije HDZ-a Željko Krapljan. Tržnica je kupila 1.440 svježih jaja, koje je platila 1.440 kuna 19. travnja ove godine.

'Kako pouzdano znamo da Tržnica za Uskrs nije dijelila kupcima jaja sa znakom tržnice ili grada Siska, te da nitko u to vrijeme nije imao svadbu, a HDZ je dijelio u plavo obojena jaja sa znakom HDZ-a, jasno je da je Krapljan naručio jaja za HDZ, a platila je tržnica, odnosno građani Siska. Za potrebe svoje promidžbene kampanje, HDZ, odnosno predsjednik gradske organizacije HDZ-a Željko Krapljan, tih su dana naručili i platili 50 kilograma junećeg buta, 25 kilograma svinjskog buta, 66,5 kilograma kobasica, 265 kilograma papaplina, 160 litara vina, 150 boca alkoholnih i drugih pića. Sve je to bio dio HDZ-ove kampanje, a sve je platila Gradska tržnica', rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, prenosi Slobodna Dalmacija

Također je pokazala fakture za čišćenje snijega na Tržnici, koje su završile u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji. Poslove čišćenja snijega obavljala je tvrtka 'Dado Sisak', čiji je vlasnik Dalibor Boltužić iz Kratečkog, sumještanin i kum direktora Tržnice Željka Krapljana, koji je prema fakturi, koja je u tržnicu primljena 7. svibnja, snijeg čistio ukupno 165,7 sati i što je Tržnica platila 72.000 kuna.

Gradonačelnica tvrdi da je Krapljan otkazao tvrtki koja je do tada čistila snijeg i koja je sat čišćenja naplaćivala 250 kuna, te odabrao tvrtku svojega kuma koji je, prema obračunu i radnim nalozima, snijeg čistio svakog dana 12 sati, a svaki sat naplaćivao 350 kuna. Upitana hoće li podnijeti prijavu policiji, gradonačelnica je rekla da to nije njezin posao.

Iz HDZ-a su odbacili optužbe i ocijenili da SDP ovime želi skrenuti pažnju i sa skandala oko županice Marine Lovrić pa su izmislili aferu Tržnica.