RASTROŠNA ŽUPANICA

Na hranu i piće potrošila više nego na Audi

08.12.2013 u 11:11

Bionic
Reading

Točno 468.160 kuna potrošila je Sisačko-moslavačka županija u prošloj godini za reprezentaciju. To je trideset tisuća kuna više nego što je ove godine županica Marina Lovrić-Merzel platila za novi auto, otkriva Jutarnji.hr

Auto je vratila zbog pritiska javnosti, ali zbog još više novca potrošenog na kave, sokove, ručkove, domjenke, sankcija nema, kao ni obveze da se objavi na što je i kada taj novac potrošen. Naime, državna revizija utvrdila je za Sisačko-moslavačku, baš kao i za susjednu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, koja je lani za reprezentaciju potrošila tek 14 tisuća kuna manje od Sisačko-moslavačke, da nisu pravilno vodile knjigovodstvene isprave u slučaju reprezentacije.

Proračun Sisačko-moslavačke županije za 2012. godinu iznosio je 186 milijuna kuna, a za Bjelovarsko bilogorsku 133 milijuna kuna. Revizori su utvrdili da nisu navedeni razlozi ugošćivanja ljudi, kao ni korisnici reprezentacije. U nalazu revizije piše da se Sisačko-moslavačka županija nije željela očitovati u vezi rashoda za reprezentaciju, a slično je postupio i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.
Na što je potrošeno po gotovo pola milijuna kuna u obje ove županije, a pod stavkom reprezentacija, novinari Jutarnjeg nisu uspjeli doznati.

Više pročitajte ovdje