domovinski rat

Na Agronomskom fakultetu otkrivena spomen-ploča poginulim studentima

29.10.2019 u 14:58

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i Marina Validžić, sestra poginulog hrvatskog branitelja i studenta zagrebačkog Agronomskog fakulteta Marinka Gagre, otkrili su u utorak spomen-ploču poginulim hrvatskim braniteljima, studentima i djelatniku tog fakulteta

Medved je istaknuo da su poginuli studenti i djelatnik Agronomskog fakulteta žrtvovali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Djelatnicima i studentima tog fakulteta poručio je da im domoljublje i žrtva tih ljudi bude uzor i poticaj.

Naglasio je da će Ministarstvo branitelja i dalje promicati vrijednosti Domovinskog rata u spomen na sve kojih više nema i podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili tko su bili hrvatski branitelji. 'To je naša dužnost, ali i naš trajni zalog za našu bolju budućnost', rekao je Medved.

Podsjetivši na vrijeme 1990-tih i neizvjesnost onih koji su išli u Domovinski rat, izaslanik predsjednice Republike Ante Deur kazao je da im je snagu u to vrijeme donijela želja za svojom državom i ljubav prema njoj.

'Budimo ponosni na to vrijeme, budimo ponosni što nam je dao Bog da budemo generacija koja je imala privilegiju biti dionik stvarana hrvatske države', kazao je.

Deur se založio da u novom obrazovnom kurikulumu kroz satove povijesti i hrvatskog jezika mladi uče o Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države.

Podsjetivši da je u obrani Hrvatske sudjelovalo 20 djelatnika Agronomskog fakulteta i za sada neutvrđeni broj redovnih i diplomiranih studenata, dekan fakulteta Zoran Grgić rekao je kako se ponose što na tom fakultetu, uz znanja i vještine, prenose ljubav prema struci, selu i domovini.

'Naše kolege su to pokazale na najbolji način, dajući svoj život Hrvatskoj, pa im stoga dugujemo posebnu zahvalnost', poručio je.