nekoliko osoba ozlijeđeno

Muškarac koji je automobilom nasrnuo na pješake u Njemačkoj optužen za pokušaj ubojstva

02.01.2019 u 11:46

Bionic
Reading

Njemački tužitelji podigli su optužnicu za pokušaj ubojstva protiv muškarca koji je u novogodišnjoj noći automobilom nasrnuo na skupine pješaka u zapadnoj Njemačkoj te ozlijedio nekoliko osoba, priopćila je u srijedu policija

Pedesetogodišnji Nijemac pritvoren je nakon što je automobilom nasrnuo na ljude koji su slavili Novu godinu u gradovima Bottropu i Essenu, pri čemu je ozlijeđeno osmero stranaca.

Policija u Munsteru rekla je da je sudac odobrio zahtjev tužitelja o podizanju optužnice za višestruke pokušaje ubojstava.

Samo jedna osoba od osmero ozlijeđenih nije bila iz Sirije ili Afganistana. Riječ je o tridesetčetverogodišnjem Nijemcu turskog podrijetla iz Essena.

Sirijka koja je pretrpjela ozlijede opasne po život oporavlja se u bolnici nakon hitne operacije, rekli su iz policije.

Napadač je prvotno ciljao jednog prolaznika u Bottropu na kojeg je nasrnuo automobilom samo nekoliko minuta nakon ponoći, kazale su lokalne vlasti.

Pješak koji je bio meta prvog napada uspio se spasiti. Vozač je potom automobilom nasrnuo na skupinu prolaznika u centru grada, uključujući Sirijce i Afganistance.

Zatim se odvezao u grad Essen, gdje je također pokušao nasrnuti automobilom na skupinu ljudi koja je čekala na autobusnoj stanici. Policija je vozača uhitila ubrzo nakon napada. Priznao je da je ksenofob, kazale su vlasti.