ide u francusku

Musk na europskoj turneji, s Meloni je u Italiji razgovarao o natalitetu

16.06.2023 u 14:14

Bionic
Reading

Talijanska premijerka Giorgia Meloni sastala se u četvrtak s izvršnim direktorom američkog proizvođača električnih automobila Tesla Elonom Muskom, rekli su izvori, a sljedeća je postaja Muskove "europske turneje" Francuska

Uz regulativu, razgovori Meloni i Muska bili su usredotočeni i na nisku stopu nataliteta u Italiji i na rizike koje donosi upotreba umjetne inteligencije, rekao je izvor, ne navodeći detalje.

Sa šefom Tesle razgovarao je i talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, o automobilskom i zrakoplovnom sektoru, prema objavi na Twitteru.

"Spremni (smo) surađivati na izazovima našeg vremena, kao što je kibernetička sigurnost", tvitao je Tajani.

Drugi dužnosnik izjavio je da je sastanak s talijanskom premijerkom sastavni dio Muskove "europske turneje", dodavši da je u petak 'na rasporedu' sastanak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Macron će se tako sastati s Muskom po drugi puta u nešto više od mjesec dana, rekavši da želi promovirati Francusku kao moguću lokaciju druge Tesline tvornice u Europi. Tema razgovora trebala bi biti i regulacija tehnologije.

Glasnogovornik Tesle nije odmah odgovorio na upit da komentira tu informaciju.

Kraći radni tjedan u Berlinu

Iz Tesle su u međuvremenu objavili da će u tvornici na periferiji Berlina zaposliti manje radnika na određeno no što su bili planirali i da će skratiti radni tjedan.

Pogon neće raditi u subotu, ali će ostvariti zacrtane proizvodne ciljeve, objavila je tvrtka u četvrtak.

  • +2
Giorgia Meloni i Elon Musk Izvor: EPA / Autor: CHIGI PALACE PRESS OFFICE / HANDOUT

Objava se nadovezala na izvješće Business Insidera u četvrtak da je američka kompanija odgodila planirano povećanje proizvodnje u pogonu s pet tisuća na šest tisuća automobila tjedno.

Tesla je ove godine znatno snizio cijene u mnogim zemljama, služeći se uobičajnom taktikom proizvođača automobila u razdoblju slabije potražnje u nepovoljnom makroekonomskom okruženju i žestoke konkurencije.

Kompanija nudi popuste do 3.490 eura za model 3 proizveden u Kini i 3.660 eura za model Y proizveden u Berlinu, prema popisu globalnih zaliha tvrtke Tesla Info.

Musk je dioničarima u svibnju rekao i da će prvi puta posegnuti za oglasima koji bi, tumače analitičari, trebali potaknuti potražnju.