RASPISAN NATJEČAJ

MUP traži 600 policajki i policajaca, evo koje uvjete trebate zadovoljiti

08.03.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova RH objavilo je natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac. Ukupno traže 600 polaznika

MUP je na svojim stranicama objavio natječaj u kojem traži 600 novih policajaca i policajki. ‘Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 600 polaznika i polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac i policajka u 2018./2019. godini’, stoji u natječaju objavljenom na stranicama MUP-a.

Program će započeti 10. rujna 2018. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Kako navodi MUP, natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:

  • imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
  • nemaju navršenih 28 godina na dan 10. rujna 2018. godine,
  • imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
  • nisu članovi političke stranke
  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Odabir kandidata/kandidatkinja za upis u program izvršit će se na temelju ostvarenih rezultata u dosadašnjem školovanju, rezultata provjere psihičke sposobnosti (psihologijsko testiranje) i tjelesne motoričke sposobnosti, testova opće informiranosti, stranog jezika (engleski/njemački) i informatičke pismenosti, motivacijskog razgovora te rezultata provjere osobne dostojnosti i tjelesne zdravstvene sposobnosti.

Kandidati i kandidatkinje će na navedene provjere biti pozvani isključivo putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova, na kojoj već sada možete preuzeti obrazac prijave na natječaj.