OPASNOST NIJE PROŠLA

MUP se oglasio priopćenjem, evo gdje su vodostaji u porastu

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 04.02.2019 20:03
  • Objavljeno 04.02.2019 u 20:03
Zbog obilne kiše i južine koja je dovela do otapanja snijega u Sloveniji Sava se u Zagrebu izlila iz korita. Stanje ipak nije alarmantno, vodostaj je 277 cm. Riječ je o pripremnom stanju zaštite od poplave

Zbog obilne kiše i južine koja je dovela do otapanja snijega u Sloveniji Sava se u Zagrebu izlila iz korita. Stanje ipak nije alarmantno, vodostaj je 277 cm. Riječ je o pripremnom stanju zaštite od poplave

Izvor: tportal.hr / Autor: Vanja Moskaljov

Od granice Hrvatske sa Slovenijom vodostaji Save do Crnca su u opadanju, u domeni srednje visokih voda, no nizvodno od Crnca, vodostaji su u porastu čemu će pridonijeti i sve desne pritoke Save, izvijestili su u ponedjeljak navečer iz MUP-a RH.

Na većini hidroloških postaja vodostaji Save su dosegnuli ili će do kraja dana dosegnuti pripremno stanje obrane od poplava, navodi se u MUP-ovu Izvješću o prognozama vodostaja do 17 sati.

Vodostaji Une su u vrhu vodenog vala, u domeni srednje visokih voda. Opadanje vodostaja očekuje se u utorak, 5. veljače u jutarnjim satima. U Hrvatskoj Kostajnici vodostaji su u pripremnom stanju obrane od poplava.

Vodostaji Kupe do Jamničke Kiselice su u opadanju, Vrh vodenog vala prošao je Jamničkom Kiselicom pa su vodostaji nizvodno u porastu s tendencijom stagnacije, u domeni srednje visokih voda.

Vodostaji Mure su u stagnaciji s tendencijom blagog opadanja.

Vodostaji Drave do Donjeg Miholjca su u porastu s tendencijom porasta, u domeni srednje niskih i niskih voda. Nizvodno su vodostaji u stagnaciji s tendencijom porasta.

Vodostaji Dunava su u stagnaciji s tendencijom blagog opadanja.

Sava u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

 U Izvješću se navode i vodostaji u BiH i Sloveniji, dobiveni od nadležnih tijela tih država.

 Vodostaji na području Slovenije su u opadanju i situacija se normalizira, izvijestio je Centar za obvještavanje Republike Slovenije.

  Operativno-komunikacijski centar 112 Bosne i Hercegovine navodi da je i dalje na snazi stanje prirodne nesreće na području grada Zenice te općina Busovača, Kakanj, Kiseljak i Travnik. Stanja vodostaja su u normalizaciji. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!