prirodna nepogoda

MUP objavio kakve je posljedice ostavilo grmljavinsko nevrijeme koje je zahvatilo sjevernu i središnju Hrvatsku

28.05.2021 u 10:08

Bionic
Reading

Nevrijeme koje je u četvrtak navečer zahvatilo područje više županija na području sjeverne i središnje Hrvatske iza sebe je ostavilo i materijalnu štetu.

Grad Zagreb i Zagrebačku županiju zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je rušio stabla, granje, prometnu signalizaciju i dr. U vremenu od 20:00 do 21:20 sati Županijski centar 112 Zagreb je zaprimio oko 40 poziva u vezi posljedica nevremena te ih prosljeđivao u JVP Zagreb, ŽVOC, HEP i HT koji su izlazili na intervencije. Podatke o materijalnim štetama MUP još uvijek nema.

U Varaždinskoj županiji uslijed jakog vjetra i kiše sinoć iza 19 sati bez struje su ostala naselja Strmec Podravski, Vratno Otok, Radovec Polje i Otok Virje. U Trnovcu Bartolovečkom je došlo do pada električnog stupa. Opskrba je normalizirana oko 21:00 sat. Zaprimljeno je više dojava građana o padu drveća na prometnice u Donjoj Voći, Plemenšćini, Imbriovcu, Strmcu Podravskom i Vratno Otoku. Intervenirali su vatrogasci i žurne službe.

Sinoć oko 19:00 sati područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. ŽC 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava građana o padu drveća na prometnice (Štefanje, Grabovnica, Hrastovac i Begovača). Intervenirali su vatrogasci i cestarske službe. Sisačko - moslavačka županija Područje Sisačko - moslavačke županije sinoć u vremenu od 21:00 do 23:00 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. Primljeno je nekoliko dojava građana o srušenom drveću i dijelovima ograde na prometnicama.

Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe. Karlovačka županija Uslijed jakog vjetra koje je sinoć oko 21:00 sat zahvatilo području Karlovačke županije srušeni su električni stupovi na državnu cestu D 216 Vojnić - GP Maljevac. Državna cesta D216 je bila zatvorena za promet u vremenu od 21:50 do 22:46 sati.