OBRAČUN U SDP-U

'Mrsiću, znaš li ti išta osim vješati Pedra?'

17.07.2013 u 15:42

Bionic
Reading

Aleksandra Kolarić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), najavila je danas preko Twittera da će se kandidirati za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a

'Kandidirat ću se za potpredsjednicu zagrebačkog SDP -a. Ili će se SDP promijeniti ili će nas građani smijeniti', napisala je Kolarić na svom profilu.

'Vidjet ću koga ću podržati'

Na pitanje zašto se nije kandidirala za predsjednicu i koga će od kandidata podržati Kolarić nam je odgovorila: 'Nisam se kandidirala za predsjedničko mjesto jer sam realnaosoba. Dan ima samo 24 sata, a ja uz svakodnevni posao u svojoj tvrtki ivolontersko vođenje HUOJ-a i ne bih imala dovoljno vremena za tajposao. ZG SDP treba predsjednika s punim radnim vremenom, tonije usputna stanica za nacionalne ambicije. Podržat ću onog kandidatakoji ima viziju nužnih promjena za stranku, a to ću odlučiti kad svikandidati javno predstave kako vide budućnost SDP-a Zagreba. U ovome štoje u Globusu ponudio  Mrsić za sada nema ničeg novoga'.

No tu nije stala pa je Miranda Mrsića, ministra rada i socijalne skrbi, koji je najavio svoju kandidaturu za šefa zagrebačkog ogranka socijaldemokrata, upitala 'ima li nešto za ponuditi članovima ZG SDP-a osim vješanja Pedra i šamponiranja od vlastite odgovornosti'.

Nije tajna da je Kolarić u dobrim odnosima s aktualnim šefom zagrebačkog ogranka stranke Davorom Bernardićem pa je sasvim jasno da se na ovaj način otvorila fronta između njih dvojice u kojoj se neće birati sredstva za osvajanje najbrojnije SDP-ove utvrde u Hrvatskoj.

Da Bernardić i Kolarić usko surađuju, potvrđuje i podatak da će ona na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine na prijedlog SDP-a, a zapravo Bernardića, biti imenovana za vanjskog člana Odbora za javna priznanja.

Na istoj sjednici na Bernardićev prijedlog u Gradsku koordinaciju za ljudska prava bit će imenovan Berto Šalaj, dok će, od Zorana Milanovića odbačena, Željka Antunović postati članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Šalaj je, podsjetimo, u analizi poraza SDP-a u Zagrebu kao glavnog krivca prokazao upravo Milanovića.

Sve to jasno upućuje na to da Bernardić nastavlja solo vožnju kojom šalje jasnu poruku šefu Zoranu Milanoviću i središnjici stranke koja je svoje prste imala u njegovoj smjeni s mjesta kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Beštek koji je dobio u leđa Bernardić očito nije zaboravio.

Osim Mrsića i Bernardića, svoju kandidaturu za jesenske izbore prije nekoliko dana istaknuo je i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.