OPTUŽBE IZ POLICIJE:

'Mršić se provukao jer ima veze u pravosuđu!'

07.09.2011 u 10:07

Bionic
Reading

Policiji je teško pala odluka Općinskoga državnog odvjetništva iz Koprivnice da odbije kaznenu prijavu protiv tamošnjega gradonačelnika SDP-ovca Zvonimira Mršića, piše Večernji list. On je bio osumnjičen da je gradsko odmaralište u Pirovcu prodao ispod cijene tvrtki Žarka Pavline, daljnjega rođaka bivšega predsjednika Stjepana Mesića

Izvor blizak vrhu policije iskazao je sumnju da Mršić ima 'specijalan tretman' zbog iznimno dobrih odnosa s čelnicima lokalnog pravosuđa.

Odluku o obustavi kaznenog progona protiv njega formalno je potpisala Dijana Sabolić-Harambaša, koprivnička državna odvjetnica, no u policiji, tvrdi Večernjakov izvor, smatraju kako je radila pod utjecajem svoje šefice Irme Bagarić, županijske državne odvjetnice.

U policiji podsjećaju da je njezin suprug Marinko Bagarić, istaknuti lokalni esdepeovac, lani izgubio posao u Podravki poslije HDZ-ove 'čistke' u toj kompaniji, a ubrzo je postavljen za ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjever sa sjedištem u Koprivnici, čiji su osnivači gradovi Koprivnica, Bjelovar, Virovitica i Varaždin.

Također upućuju na to da je njihova kći Ivana proljetos dobila posao u tvrtki Koprivnički poduzetnik u vlasništvu Grada Koprivnice, dakle pod Mršićevom kontrolom, a spominju i ugovor iz 2008. godine kojim je Irma Bagarić Gradu Koprivnici prodala zemljište za oko milijun kuna.

Tako isprepleteni odnosi dovoljan su znak, smatra Večernjakov izvor iz vrha policije, da je lokalno državno odvjetništvo primijenilo 'blaži kriterij' u ocjenjivanju opravdanosti kaznene prijave protiv Mršića.