bilo joj neugodno

Mrak Taritaš: Zbog predsjedničinog se ponašanja srami cijela država

07.08.2019 u 13:18

Bionic
Reading

Zastupnica GLAS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš komentirala je predsjedničin govor na obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja kao potpuno promašen s obzirom na to gdje je održan

'Moram priznati da taj govor apsolutno nije trebao biti tema na mjestu na kojem je bio održan. Od trenutka inauguracije Kolinda Grabar-Kitarović nas sve sramoti', rekla je Anka Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Kaže, dok je gledala prijenos obilježavanja obljetnice Oluje, bilo joj je veoma neugodno dok je slušala predsjedničin govor, prenosi N1.

'Meni je bilo neugodno, a najgore je kada vam bude neugodno zbog nečijeg ponašanja. Spustila sam pogled i bila mi je želja da promijenim program na televiziji. Nisam ulazila u to u kakvom je stanju Kolinda bila, ali karakteristika je da su mjesto, vrijeme i kontekst vrlo neprimjereni. Bilo mi je čak neugodnije nego kada je u Moskvi ljubila sve koji su prošli ispred nje', rekla je Mrak-Taritaš.

Odluku o tome koga će podržati na predsjedničkim izborima GLAS će donijeti na jesen. 'Podržat ćemo kandidata koji je od centra prema lijevo, liberalnih uvjerenja, onog koji će imati najviše šanse zaista pobijediti Grabar-Kitarović. Pa ne trebamo se svi mi sramiti i spuštati pogled kada ona bilo gdje izađe i strijepiti što će ovog puta reći', poručila je Mrak-Taritaš.

  • +52
Anka Mrak Taritaš Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje o komunikacijskom stilu Zorana Milanovića, rekla je kako je on sam sebi, kao što je i on već rekao, najveći neprijatelj.

'Bila sam ministrica u vladi Zorana Milanovića, pa se usudim utvarati da nešto više znam o njegovom načinu komunikacije. I sam je rekao da je on najveći neprijatelj sam sebi. Možda bi trebao poraditi na tome da bude jasniji, da ga se bolje razumije', rekla je Mrak -Taritaš.