rad nedjeljom

Mrak Taritaš: Kad padne kiša iza suše, to je uspjeh ove Vlade; prokomentirala i cijenu vode u Zagrebu

02.12.2022 u 09:31

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš kaže da je dobro to što je Vlada odlučila odbaciti priziv savjesti za rad nedjeljom

Saborska zastupnica i predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš gostovala je u Novom danu televizije N1 te je komentirala aktualne političke teme.

Mrak Taritaš kaže da je dobro to što je Vlada odlučila odbaciti priziv savjesti za rad nedjeljom. 'Priziv savjesti bio bi Pandorina kutija koju jednom otvorite i ne možete zatvoriti', kaže zastupnica. Dodaje da se tema rada nedjeljom u hrvatskoj javnosti otvori svaki put kad premijer želi prikriti neku drugu.

Dodaje da premijer i ova Vlada imaju jedan običaj - non-stop se hvale.

'Kad padne kiša iza suše, to je uspjeh ove Vlade', kaže Mrak Taritaš i dodaje da je ista stvar i kod proračuna. Smatra da ovaj proračun ne nudi ništa novo, ništa reformsko.

Komentirala je i povećanje cijena vode u Zagrebu.

'Apsolutno je jasno da je vodoopskrbna mreža u katastrofalnom stanju. Kontinuirano morate održavati cijelu mrežu. Zagrepčani plaćaju jednu od najvećih cijena vode, veću čak nego stanovnici Pariza', kaže Anka Mrak Taritaš. Dodaje da bi gradonačelnik i premijer trebali redovito sjesti i dogovoriti neke stvari te da joj i ovo izgleda kao dobar politički manevar premijera Plenkovića.

'Prije dva dana rekao je da je to problem gradonačelnika, a onda je išao riješiti to odlukom Vlade', napominje saborska zastupnica. Smatra i da treba napraviti dobar plan kako obnoviti infrastrukturu Grada Zagreba. 'Imamo sredstva EU-a koja su namijenjena za razvoj i obnovu infrastrukture', kaže zastupnica, dodajući da ih trebamo iskoristiti i pitajući postoji li uopće plan da se tako nešto napravi.