PREDSJEDNICA GLAS-A

Mrak Taritaš: HDZ i Bandić žele ušutkati zagrebačku oporbu

25.04.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u subotu je ocijenila da HDZ ite zagrebački gradonačelnik Milan Bandić elektoronskim održavanjem sjednice Gradske skupštine 7. svibnja žele ušutkati oporbu i suspendirati demokraciju u Zagrebu.

'Apsolutno je nevjerojatno da, nakon potresa koji je razrušio Zagreb i u situaciji u kojoj se zbog epidemije predlažu rezovi gradskih financija, HDZ i Bandić predlažu sjednicu bez rasprave. Epidemija nije i ne može biti izgovor jer se vrlo lako može organizirati potreban razmak između zastupnika, a niti online rasprava nije neizvediva', poručila je u priopćenju Mrak Taritaš.

Navodi da je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva obavijestio oporbene zastupnike da će se sjednica zakazana za 7. svibnja, prva nakon razornog potresa u Zagrebu, održati tako što će zastupnici e-mailom poslati svoj glas 'za' ili 'protiv' točaka na dnevnom redu.

'Četiri točke na temu potresa, koje su oporbeni zastupnici nedavno predložili, također su uvrštene na ovu sjednicu na kojoj nema rasprave. No, predsjedniku Skupštine nije se činilo logičnim ni da na dnevni red uključi točku kojom se traži izvješće gradonačelnika o gradskim financijama, što je GLAS tražio još za sjednicu u ožujku', ustvrdila je Mrak Taritaš.

Istaknula je kako je takva odluka dodatno začuđujuća s obzirom na najavu Vlade da će vjerska okupljanja biti dozvoljena već od 2. svibnja. 

'Jedino moguće objašnjenje je da HDZ i Bandić žele ušutkati gradsku oporbu, i to u trenutku kad rasprava, i zbog stanja gradskih financija i posljedica potresa, nikad nije bila potrebnija i važnija. Epidemija koronavirusa je partnerima HDZ-u i Bandiću dobro poslužila za suspenziju demokracije u Zagrebu', smatra čelnica GLAS-a.