MILANOVIĆ BRANI VLADU

'Možemo sami upravljati financijama, deficit je manji, to je dobra vijest'

08.01.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Iako se prethodnih dana u jeku izborne borbe iz oporbe moglo čuti da je Milanovićeva vlada jedna od najlošijih u povijesti, premijer Zoran Milanović na početku današnje ekspresne sjednice Vlade koja je trajala svega 10-tak minuta pohvalio se dobrim rezultatima

'Deficit je znatno manji nego planirani. To je dobra vijest te pokazuje da smo uz pritiske i nadzore u stanju sami razumno upravljati svojim financijama. Radi se o nekoliko milijardi kuna manje nego što je planirano. Nije se možda savršeno planiralo, ali smo u krizi uspjeli poštovati sve obveze koje imamo prema zemlji i inozemstvu', kazao je Milanović.

Gospodarski rast, dodao je, neće se dogoditi preko noći, ali nezaposlenost polako pada. 'Ovo je prvi puta da je ostvaren manji deficit nego je planirano. Ne sjećam se da se to dogodilo nekoj ranijoj Vladi. I to se nije dogodilo, nego je odrađeno', kazao je Milanović.

Do ušteda je, kaže, došlo u svim resorima.'Ako je svatko dao doprinos, svjestan da moramo ispunjavati obveze prema građanima, onda je to pokazatelj da možemo sami svjesno upravljati financijama, a financije su jedna od najvažnijih stvari u državi', zaključio je Milanović.