na putu za južnoafričku republiku

Mozambik: U spremniku kamiona pronađena tijela 64 migranta, s njima 14 živih

24.03.2020 u 14:54

Bionic
Reading

Šezdeset i četiri osobe za koje se pretpostavlja da su migranti iz Etiopije pronađene su mrtve u spremniku pričvršćenom na kamion u Mozambiku, priopćile su u utorak pokrajinske službe za migracije i policija

Policija i imigracijske službe zaustavile su kamion na putu iz Malavija u ranim jutarnjim satima u pokrajini Tete, kojoj je granica s jedne strane Malavi a s druge Zimbabve, rekli su.

Glasnogovornica migracijskih službi pokrajine Tete Amelia Direito rekla je da je policija pregledala spremnik nakon što su čuli udarce iznutra.

Pronašli su 14 osoba među tijelima 64 ljudi koji su se kako se sumnja ugušili. Preživjeli su sada zadržani u imigracijskoj ustanovi, dodala je.

Mnogi siromašni migranti putuju preko Mozambika u Južnoafričku Republiku, najrazvijenije gospodarstvo na kontinentu, gdje se obično nadaju da će naći bolji posao.

Vozač kamiona rekao je lokalnoj TV postaji da mu se u Malaviju obratio muškarac koji mu je ponudio novac da odvede migrante u Mozambik.

'Dvije osobe su privedene u vezi s incidentom, vozač i posrednik, koji su se dogovorili da vozač prebaci te ljude', rekao je glasnogovornik policije Orlando Mudumane.