nevrijeme u bih

Mostar utonuo u mrak, vjetar čupao drveće i prevrnuo dvije prikolice

06.02.2020 u 07:05

Bionic
Reading

Čitav Mostar ostao je u srijedu navečer bez električne energije zbog problema izazvanih orkanskom burom koja je prevrnula i dvije prikolice tegljača te iščupala velik broj drveća, a snježni nanosi su u sjevernom dijelu Hercegovine posve prekinuli promet između pojedinih općina

Oko 23.20 sati nestalo je struje u Mostaru, središtu Hercegovine koje je gotovo u cijelosti utonulo u mrak. Napajanje su imale samo bolnice, policija i druge hitne službe.

Do prekida je došlo, kako navode lokalni mediji, zbog puknuća elektrovodova. Nakon pet minuta ponovo je uspostavljena opskrba električnom energijom. Olujni vjetar je u u središtu grada iščupao desetke drveća te posve prekinuo promet u pojedinim ulicama, a u prigradskom naselju Bišću Polju prevrnuo dvije prikolice tegljača.

Nevrijeme u Mostaru Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U Grudama je vjetar sa zgrade telekom operatera HT Mostara odnio čitavu krovnu konstrukciju. Jednako kao na stadionu nogometnoga kluba u Posušju. Zbog snijega i snažnog vjetra koji stvara nanose zatvorena je prometnica između Tomislavgrada i Rame, a gotovo je nemoguće prometovati preko Kupresa, poznatog zimovališta. Kako su izvijestili iz Auto moto saveza (SM) u BiH sa sjedištem u Mostaru, snijeg koji od sinoć pada zajedno sa snažnim udarima vjetra stvara gotovo nemoguće uvjete za vožnju.

Vjetar vrlo brzo stvara nanose na cesti, zbog čega je vidljivost svedena na minimum.