DUGE CIJEVI ZBOG TERORIZMA

Mostar pod opsadom specijalaca, strahuje se od napada

12.05.2015 u 13:56

Bionic
Reading

Policijske snage s dugim cijevima raspoređene su se na više lokacija u Mostaru, a napose kod središta Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije

Po službenom priopćenju pojačana je zaštita službenih objekata, dok mediji navode kako je policija primila obavijest o terorističkim prijetnjama.

'Na području Hercegovačko-neretvanske županije tijekom noći pojačane su mjere zaštite štićenih objekata, posebno objekata u kojima su smještene organizacijske jedinice MUP-a', navodi se u policijskome biltenu. Mostarski internetski portal Bljesak objavio je kako je policija dobila je 'vrlo ozbiljne prijetnje' o mogućem terorističkom napadu.

Zbog svega toga su policijske snage podignute u stanje pripravnosti. Potkraj travnja pripadnik radikalnog islamskog vehabijskog pokreta napao je policijsku postaju u Zvorniku, ubio jednoga i ranio dvojicu policajaca te je zatim likvidiran u razmjeni vatre s policijom. Nakon toga pojačane su mjere pripravnosti za sve snage reda, a sigurnosne agencije su izvještavale kako postoje nove prijetnje sigurnosti.