LOKALNI IZBORI 2017.

Most još uvijek u potrazi za jakim ljudima za Zagreb i Split

12.12.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Most će imati svoje kandidate za gradonačelnike Zagreba i Splita te sve veće sredine u kojima je dosad bio prisutan, a odbijena je ponuda HDZ-a oko zajedničkog nastupa ili barem pakta o nenapadanju, potvrđeno je za tportal od izvora u vrhu Mosta

O imenima kandidata odlučit će Nacionalno vijeće u idućih tjedan ili dva; premda uvjeravaju da 'imaju vrlo jake ljude' koje će gurnuti u izbornu utrku, po svemu sudeći, u Mostu su još u potrazi. U javnosti su se dosad pojavile spekulacije oko bivšeg premijera Tihomira Oreškovića kao mogućeg aduta u izbornoj utrci za Zagreb, odnosno bivšeg zamjenika ministra turizma Roberta Pauletića za Split, no ni jedno ni drugo nije konačno rješenje.

'Unutar Mosta još uvijek razgovaramo i ništa nije do kraja definirano, no mogu potvrditi da nikakvih razgovora ili dealova s HDZ-om nije bilo i neće ih biti', potvrdio je za tportal Nikola Grmoja, ne želeći otkriti pojedinosti.


Dok je situacija u Zagrebu nejasna, u Splitu se ime Roberta Pauletića posljednjih dana sve češće spominje, pa čak uvrštava i u predizborne ankete, a on sam objavio je da je zainteresiran, 'ali pod svojim uvjetima'. U Mostu su oprezni jer su svjesni toga da Pauletić izaziva kontroverze i polarizaciju u javnosti, no s druge strane mu se na neki način osjećaju dužni jer je - premda njihov kandidat - potpuno mirno podnio činjenicu da nije uvršten na izbornu listu na nedavnim parlamentarnim izborima.

Pauletiću su neka istraživanja davala visokih petnaestak posto potpore, no ona su rađena tjednima prije no što je svoju kandidaturu objavio Andro Krstulović Opara iz HDZ-a i vrlo je realno da će se u idućim anketama upravo Opara učvrstiti u vrhu, malo ispred ili iza Marijane Puljak iz stranke Pametno.

A kao ni HDZ-u, Most neće dati podršku ni Marijani Puljak jer ne mogu prijeći preko oštrih riječi koje im je uputila u posljednjoj predizbornoj kampanji. Osim toga, na samostalan izlazak na izbore u većim gradovima odlučili su se i kako bi osvojili što više mjesta u gradskim vijećima i skupštinama, odnosno napokon počeli izgrađivati stranačku infrastrukturu na terenu.

U sredinama u kojima drže vlast, potvrđeno je tportalu, njihovi kandidati bit će očekivani: u Metkoviću će to biti Katarina Ujdur, zamjenica bivšeg gradonačelnika Bože Petrova, a u Omišu Ivo Tomasović, donedavni zamjenik Ivana Kovačića