NAKON GODINU I POL STANKE

MORH objavio natječaj za nabavu rezervnih dijelova za migove i borbene helikoptere

01.02.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Samostalni sektor za javnu nabavu Ministarstva obrane RH Ministarstvo obrane objavio je danas na Elektroničkom oglasniku javne nabave zapisnik o ocjeni zahtjeva za sudjelovanje u nabavi pričuvnih dijelova i potrošnog materijala za preventivno i kolektivno održavanje helikoptera Mi-8MTV-1 te Mi-171Sh te borbenih zrakoplova MiG-21.

Okvirni sporazum za nabavu pričuvnih dijelova i održavanje migova sklapa se na tri godine, a procijenjena vrijednost ugovora je 7.144.220 kuna.  Za sklapanje okvirnog sporazuma i pregovore odabrana su četiri natjecatelja. Radi se, naime, o tvrtkama Zrakoplovno-tehnički centar iz Velike Gorice, Agencija Alan iz Zagreba te zagrebačke tvrtke Safir i Aero Partner, a ugovor će se sklopiti prema kriteriju najniže cijene ponuda.

Samostalni sektor za javnu nabavu Ministarstva obrane RH danas je objavio i zapisnik o ocjeni zahtjeva za sudjelovanje u nabavi pričuvnih dijelova i potrošnog materijala za preventivno i kolektivno održavanje helikoptera Mi-8MTV-1 te Mi-171Sh.

Na natječaj se javilo pet tvrtki; UAB AK Aviobaltika iz Litve koja na natječaju nastupa samostalno te zagrebačka tvrtka Aero Partner koja zastupa ukrajinske tvrtku Ukrspeceksport i Tehimpeks, slovačku tvrtku Letecke opravovne i tvrtku Česka letecka servisni iz Češke. Za nabavu rezervnih dijelova za helikoptere natjecat će se i velikogorički Zrakoplovno-tehnički centar koji djelomično nastupa samostalno, a dijelom se oslanja na tehničku i stručnu sposobnost ruske tvrtke Aero Technik Service.

Natječe se i zagrebačka tvrtka Agencija Alan koja zastupa rusku tvrtku JSC Russian Helicopters te češke tvrtke Bell Helicopter Prague, Česka letecka servisni te Foma Bohemia. Peti, pak, natjecatelj je zagrebačka tvrtka Safir koja se oslanja na tehničku i stručnu sposobnost estonske tvrtke Aviatech Ltd te ruske tvrtke Aviahelp Group i Simplex Corporation.

Procijenjena vrijednost ugovora je 22.676.000 kuna, a ugovor će se sklopiti prema kriteriju najniže cijene ponuđača.

Valja napomenuti kako je postupak za nabavu pričuvnih dijelova za helikoptere započet još 2015. godine, no kako navode u Samostalnom sektoru za javnu nabavu MORH-a, ovaj postupak se prenio u 2016. godinu zbog objektivne nemogućnosti završetka postupka nastalog uslijed iznimne složenosti nabave koje je zahtijevalo izvjesno vrijeme za odgovarajuću provedbu pregleda i ocjene prihvatljivosti zahtjeva za sudjelovanjem u natječaju.

Natječaj je konačno pokrenut ove godine i to prema odobrenim proračunskim sredstvima Ministarstva obrane za 2017. godinu.