JOSIPOVIĆ O HGK I VIDOŠEVIĆU

'Moramo paziti da ne uništimo instituciju koja je potencijalno korisna'

21.10.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u intervjuu Media servisu najnoviju aferu u kojoj se sumnja na izvlačenje novca iz Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskih autocesta

Josipović je rekao da se u ovoj fazi još ne može govoriti o tome je li riječ o kriminalu ali je ustvrdio da je riječ o ozbiljnim sumnjama. 'Dokazuje se ono da je borba protiv kriminala i korupcije postala normalna, a Hrvatska je to obećala svojim građanima i Europskoj uniji, i to s s istim kriterijem za sve', kazao je Josipović koji nije želio odgovoriti na pitanje treba li predsjednik Komore Nadan Vidošević dati ostavku ili ne.


'Ne, ne bih se u to upuštao, ovisno o rezultatima istrage će biti kadrovski rezultati u Gospodarskoj komori pa i šire, čini mi se', rekao je Josipović i pozvao na oprez kada je riječ o samoj instituciji.

'Moramo jako paziti da pod impresijom ovog doista teškog i neugodnog događaja ne uništimo instituciju koja je potencijalno korisna. Moj apel je: dok kraja istražiti stvar, odgovorne, ako je riječ o kriminalu privesti pravdi, a kada je riječ o HGK vidjeti kako ona ubuduće može bolje služiti gospodarstvu i gospodarstvenicima', zaključio je predsjednik i dodao da je pitanje obveznog plaćanja doprinosa Komori stvar zakonodavca, ali i samog gospodarstva.