'ZOVEM SE ANĐELA'

Monstrum zlostavljao kćer masažerom

20.02.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Okružno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Slobodana M. (64), osumnjičenog da je godinama silovao i bludničio nad petnaestogodišnjom kćeri Anđelom M., nekadašnjim zaštitnim licem kampanje 'Zovem se Anđela' za brigu o štićenicima Doma za djecu s teškoćama u razvoju Kulina

Tijekom istrage utvrđeno je da je Anđelina potresna ispovijest o seksualnom zlostavljanju istinita. Srpski magazin Alo! saznaje da su na masažeru i gumenom crijevu za zalijevanje cvijeća, koje je Slobodan M. navodno gurao kćeri u spolni organ, nađeni tragovi za koje je DNK vještačenjem utvrđeno da pripadaju Anđelinom ocu. Osim njegovih tragova, na istim predmetima pronađeni su i DNK tragovi djevojčice. Njezini tragovi pronađeni su i na kondomu.

'Vještačenjem tih tragova utvrđeno je da je maloljetnu Anđelu otac silovao, zlostavljao je masažerom i crijevom koje joj je gurao u spolni organ', rekao je za Alo! izvor blizak istrazi.

Sudbina male Anđele isplivala je na površinu 12. studenoga prošle godine, kada su je policajci našli promrzlu u žbunju nakon što je pobjegla od kuće. Njena potresna priča uznemirila je djelatnike prihvatilišta u kojem je smještena, a potom i srbijansku javnost. Njezin otac negirao je da je silovao kćer, tvrdeći da je impotentan. Vještačenjem je utvrđeno da laže, a psihijatri su ustanovili da zlostavljana djevojčica s teškoćama u razvoju nije sklona izmišljanju.

Anđela je još uvijek u prihvatilištu za zlostavljanu djecu, gdje se nalazi otkad joj je otac uhićen. Trebala bi biti smještena u specijaliziranu udomiteljsku obitelj, ali se ne isključuje mogućnost njenog povratka Kulinu, odakle su je roditelji odveli 2002. godine. Djevojčica je tijekom saslušanja pred istražnim sucem ponavljala da bi se željela vratiti u taj dom.