SLAGALICA STRAVE

Monstrum je radio u Ravnateljstvu policije iako je bio osuđen?!

13.06.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Iako su čak i mještani Graboštana nedaleko od kojeg je automatskom puškom likvidirao bivšu suprugu i njezinog partnera pretpostavili kako će ljubomorni i nasilni Sabinac kad-tad napraviti teški zločin, ubojici nakon što je ranije osuđen na godinu i pol zatvora zbog nasilja nad suprugom i djecom te prijetnji smrću nije određena mjera zabrane pristupa bivšoj supruzi koja je brinula za njihovo dvoje djece

'Bilo je samo pitanje vremena kada će se takva tragedija dogoditi. Nakon što je Blaženka s dvije kćeri napustila supruga Marija Slabinjca i otišla Ivici Hajdukoviću, Mario je često prijetio i njoj i njemu. Čak je zvao i bivšu Ivičinu suprugu i slao prijeteće poruke. Nažalost, svoje je prijetnje sada ostvario', rekao je novinarima jedan mještanin Graboštana kod Hrvatske Kostajnice.

Naime, od kada je Blaženka Sabinjac napustila nasilnog supruga, ona i njezin novi partner, umirovljeni policajac Ivica Hajduković, stalno su od njega dobivali prijetnje. Situacija je eskalirala još prošle godine u studenom. Ubijeni Hajduković policiji je prijavio kako im Slabinjac prijeti da će ih ubiti.

'Optužnicu je sud zaprimio 21. ožujka 2013. godine, istu je optužno vijeće potvrdilo 15. svibnja 2013, dok je ročište zakazano za 27. lipnja 2013. godine. Na Općinskom sudu u Sisku protiv Marija Slabinjca nije bilo drugih postupaka niti imamo saznanja da je protiv istog određena mjera zabrane pristupa supruzi i djeci', doznajemo od predsjednice Općinskog suda u Sisku Vere Bubaš. Iz PU sisačko-moslavačke doznajemo kako je prilikom njegovog uhićenja bila prisutna i interventna policija.

'Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke uhitili su 40-godišnjaka, dok su temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretražili kuće kojima se on koristi. Pretragama nisu pronađeni predmeti kaznenih djela. S obzirom na to da je utvrđeno da je 40-godišnjak policijski službenik, od njega je tada oduzeto službeno oružje. Policijska postaja Hrvatska Kostajnica je protiv 40-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje', kažu.

Slabinjac u Zagrebu osuđen na godinu i pol dana zatvora

Slabinjac, koji je zaposlenik Ravnateljstva policije u Upravi za posebne poslove sigurnosti na čuvanju objekata u Zagrebu, bio je suspendiran te mu je oduzeto službeno oružje. Otkaz nije mogao dobiti sve dok Ravnateljstvo na uvid ne dobije pravomoćnu presudu. Neslužbeno doznajemo kako je Ravnateljstvo nije dobilo iako je Slabinjac osuđen na godinu i pol zatvora zbog zlostavljanja supruge i djece, što je u travnju i potvrđeno. Za nekoliko je dana trebao početi izdržavati kaznu.


Doznajemo kako je Centar za socijalnu skrb Hrvatske Kostajnice ranije poduzimao mjere vezane za obitelj Slabinjac. Upravo su oni i zbrinuli djevojčice nakon dvostrukog ubojstva. Da je sustav zakazao te nije zaštitio djecu i majku od evidentnog i osuđenog nasilnika, smatraju i u Autonomnoj ženskoj kući. Ocjenjuju da institucije države bagateliziraju nasilje nad ženama i djecom i ne smatraju ga ozbiljnim društvenim problemom, a ta organizacija zahtijeva najstrožu sankciju za nadređene koji su svojim nečinjenjem pridonijeli dvostrukom ubojstvu kao i činjenici da je troje malodobne djece ostalo bez majke i oca.

Podsjetimo, Sabinjac je u utorak u večernjim satima svojim automobilom prepriječio put kod mosta preko Sunje na cesti između Velikog Krčeva i Graboštana u općini Majur automobilu kojim je upravljao 45-godišnji Hajduković. U automobili su bili i Blaženka Sabinjac te djevojčice od osam i devet godina iz braka sa Sabinjcem te Hajdukovićev 17-godišnji sin.

Ubojica je iz automatske puške koju je ilegalno posjedovao otvorio vatru na automobil, pri čemu je na mjestu ubio svoju bivšu suprugu i njezinog partnera. U četvrtak mu je određen jednomjesečni pritvor te je podignuta prijava zbog dvostrukog teškog ubojstva, pokušaja teškog ubojstva svojih kćeri te pokušaja ubojstva 17-godišnjaka, kao i kaznenog djela neovlaštene proizvodnje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.