SLOVENIJA

Moguća skora deblokada graničnih prijelaza

28.09.2010 u 18:44

Bionic
Reading

Tijekom današnjeg dana mogla bi se deblokirati kolona teretnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom koje je zatekao štrajk tamošnjih carinika i policajaca, javili su u utorak popodne slovenski mediji koji se pozivaju na izjavu predsjednika štrajkaškog odbora carinskog sindikata Dušana Miščeviča

Štrajk na graničnim prijelazima će se 'privremeno' ublažiti kako bi se olakšalo prelaženje granice, rekao je Miščevič za Slovensku televiziju. Objasnio je da se ne radi o prekidu štrajka javnih službenika koji se nastavlja i da će njihovi sindikati, ovisno o vladinim odlukama, u srijedu možda donijeti i odluku o zaoštravanju štrajka. Odluka sindikata javnih službenika da se olakša prijelaz granice za nagomilane kolone teretnih vozila je privremena i donesena je iz 'humanitarnih razloga', objasnio je Miščevič.

Udruga slovenskih prijevoznika prije toga upozorila je na velike neposredne i posredne štete koje je štrajk javnih službenika, koji traje već drugi dan, nanio domaćim prijevoznicima koji zbog temeljitijih kontrola i pregleda, te usporenog rada policije i carine na graničnim prijelazima s Hrvatskom čekaju i kasne s isporukama robe pa će zato morati platiti kazne.