obnova nakon potres

Mobilni uredi ministarstva danas i sutra u općini Dvor

19.03.2021 u 09:05

Bionic
Reading

Službenici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, čiji će mobilni uredi danas i sutra biti na području općine Dvor, pomagat će mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga administrativna pitanja.

Mobilni uredi bit će otvoreni od 10 do 17 sati.

Danas će mobilni ured raditi u naselju Rujevac, kod zgrade Područne škole te u naselju Donji Žirovac, kod Društvenog doma. Sutra će biti u naselju Divuša, kod Vatrogasnog doma te u naselju Struga Banska, također kod Društvenog dom.

Službenici će pomagati mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka. Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja, podsjeća se.

U Sisačko-moslavačkoj do jutros u 8 sati prijavljena je šteta na 38 956 stambenih objekata, a pregledano je 34 648, priopćeno je iz županije, prema ažuriranim ArcGIS podatcima.