TAMNE GRUDICE U SRBIJI

Mlijeko u prahu Aptamil 1 povučeno iz prodaje

30.01.2009 u 13:12

Bionic
Reading

Mlijeko u prahu za bebe Aptamil 1 njemačkog proizvođača Milupa povučeno je iz prodaje u Srbiji nakon što su u mlijeku otkrivene tamne grudice

BEOGRAD - Iz srpskih trgovina povučeno je 7.200 kilograma Aptamila 1 nakon što je nekoliko roditelja prijavilo sanitarnoj inspekciji da se u kupljenim proizvodima nalaze sitne tamne grudice koje se ne tope.

Inspekcija je testirala proizvode, a konačni rezultati o ispravnosti bit će poznati za desetak dana. Iz tamošnjeg ministarstva zdravstva poručuju da bojazni za roditelje nema, jer su sve količine proizvoda povučene s tržišta dok se ne dobiju rezultati.

U Gradskom zavodu za javno zdravstvo kažu da je u dežurnom centru 'Halo beba' tijekom noći od ukupno 130 zaprimljenih poziva čak 80 bilo o povučenom mlijeku, a roditeljima je preporučeno da prijeđu na drugo mlijeko.

Zagrebački Biofarm, uvoznik za Hrvatsku, tvrdi da u našu zemlju nije ušla sporna serija, a u tvrtki koja je glavni distributer za Srbiju tvrde da su moguće pogreške prilikom pakiranja.

'Radi se o karameliziranim česticama suhe materije, koje normalno postoje u tom proizvodu. One prilikom hermetičkog zatvaranja aluminijske folije, zbog tretmana visokom temperaturom mijenjaju boju. Ono što u svakom slučaju stoji, to je da su proizvodi neškodljivi za djecu', rekao je uvoznik za Srbiju Milorad Bućan.