GREŠKE U DOKAZIMA?

Mladiću odgođenje suđenje do daljnjeg

18.06.2012 u 19:48

Bionic
Reading

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa na neodređeno vrijeme.

Suđenje Mladiću se trebalo nastaviti 25. lipnja.

"Vijeće je do drukčije odluke prekinulo početak iznošenja dokaza tužiteljstva protiv Ratka Mladića", piše ICTY u priopćenju. "Vijeće će pravovremeno objaviti svoju punu odluku i razloge za takvu odluku".

Obrana je 31. svibnja zatražila da se suđenje odgodi za šest mjeseci, rekavši kako nema dovoljno vremena za pripremu i upozorila je na "nepravilnosti" u otkrivanju dokaza u posjedu ureda tužitelja.

Potonji je, priznavši da su počinjene pogreške, rekao da se ne protivi odgodi.

Mladić (79), koji je 26. svibnja 2011. uhićen u Srbiji nakon šesnaestogodišnjeg bijega pred međunarodnim pravosuđem, optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u ratu u Bosni (1992-1995) u kojemu je poginulo 100.000 ljudi, a 2,2 milijuna je raseljeno.

Suci su na zahtjev obrane već jednom odgađali suđenje 17. svibnja, dan nakon njegova početka i nakon uvodne riječi tužiteljstva te su zakazali nastavak za 25. lipnja, uz saslušanje prvog svjedoka tužiteljstva, koje je prvo bilo zakazano za 29. svibnja.