DVA KAZNENA DJELA

Mladić koji je pregazio Aleksandra Bogdanovića završio u istražnom zatvoru

26.12.2019 u 22:56

Bionic
Reading

Vozač terenca Kia Sorento, 22-godišnji Branislav Smiljanić, koji je 21. prosinca, vozeći bez položenog vozačkog ispita na pješačkom prijelazu u Osijeku pregazio glumca osječkog HNK Aleksandra Bogdanovića (45) te pobjegao s mjesta nesreće, završio je u istražnom zatvoru

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku na Badnjak je prihvatio njihov prijedlog te je osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela iz čega se može zaključiti da je Smiljanić i ranije evidentiran za prometne prekršaje iako nije imao vozačku dozvolu, piše Jutarnji list.

Prethodno je spomenuto tužiteljstvo, na temelju policijske kaznene prijave, ispitalo osumnjičenog Smiljanića zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela, izazivanje prometne nesreće u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena kao i za nepružanje pomoći teško ozlijeđenom pješaku. Za spomenuta kaznena djela zapriječena je kazna zatvora do osam godina, odnosno do tri godine za nepružanje pomoći.

Međutim, s obzirom da je u naletu terenca teško ozlijeđeni glumac u međuvremenu preminuo u bolnici, osumnjičenog mladića vjerojatno očekuje teža kvalifikacija kaznenog djela, izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je zakonom zapriječena kazna do 15 godina zatvora.