PIJANA VOŽNJA U SUPROTNOM SMIJERU

Mladi Slovenci nudili mito hrvatskim policajcima

02.05.2013 u 18:43

Bionic
Reading

Zbog nuđenja 100 eura mita policajcima, protiv dvojice 20-godišnjih slovenskih državljana podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Na raskrižju ulice Rade Končara i Istarskog razvoda u Poreču policija je u ponedjeljak oko 2:35 sati primijetila automobil Passat slovenskih nacionalnih oznaka koji je na kružnom toku, ugledavši patrolno vozilo policije, pogrešno skrenuo u zabranjenom smjeru - u ulicu Istarskog razvoda. No, nakon pogrešnog skretanja, mladi Slovenci nastavili su vožnju u zabranjenom smjeru pa ih je policija sustigla i zaustavila u ulici Istarskog razvoda.

'Provedenim nadzorom, utvrđeno je da je mladić vozio pod utjecajem alkohola od 1,33 promila, dok je pregledom automobila uočena prometna signalizacija za koju se posumnjalo da potječe od kaznenog djela te su vozač i 20-godišnji suvozač pozvani u prostorije policijske postaje.

Prilikom prijevoza u službenom policijskom vozilu, oba mladića su dvojici policijskih službenika davali po 50 eura kako bi im oprostili prometni prekršaj i krađu prometne signalizacije koju su otuđili na području Pule', priopćila je PU istarska.

Dvojici obijesnih slovenskih mladića osim kaznene prijave USKOK-u zbog davanja mita slijedi i daljnje kriminalističko istraživanje vezano za krađu prometne signalizacije.