HRABRA REAKCIJA

Mladi par spasio tinejdžere iz zapaljenog vozila: Da smo malo zakasnili, svi bi izgorjeli

27.09.2021 u 22:28

Bionic
Reading

Kod Solina se sinoć dogodila teška prometna nesreća u kojoj su ozlijeđena petorica mladića. Nesreća se dogodila 20-ak minuta poslije ponoći u predjelu Ninčevići, kada je osobno vozilo udarilo u stup, nakon čega se zapalilo i izgorjelo. Trojica su teže, a dvojica lakše ozlijeđena. Petoricu mladića od sigurne smrti spasilo je dvoje slučajnih prolaznika

'Kada smo se vozili prema Ninčevićima, zatekli smo auto kraj ceste. Prvo nismo odmah reagirali, prošli smo ga 50-ak metara. Vidjeli smo da auto stoji između električnog stupa i drveta, prednji kraj je bio zabijen u zemlji. Vidjeli smo da je na asfaltu kamenje i zaključili smo da to nije neka stara olupina. Odmah smo se vratili u rikverc', rekao je Petar Gizdić za Dnevnik HTV-a.

Došavši do vozila jedan od mladića je provirio krvave glave kroz prozor, otkrio je Gizdić.

'Uočila sam da je suvozač sav krvav, učinilo mi se da je bez svijesti', rekla Marija Krištić dodajući da su tada shvatili kako moraju pozvati Hitnu pomoć i vatrogasce. Nisu htjeli vaditi tinejdžere iz auta jer nisu znali kakve su ozljede, ali kad je vatra krenula buktati iz motora, morali su brzo reagirati.

  • +5
Prometna nesreća u Solinu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX

'Prvo smo izvukli one na stražnjem sjedalu, pošto je stražni dio auta bio u zraku oni su se nagnuli na vozača i suvozača. Prvu trojicu je bilo lakše izvući. Prvi momak koji je bio najmanje ozlijeđen je mogao hodati, njega smo prvo izvukli. Potom smo i drugu dvojicu izvukli', dodao je Petar Gizdić. Vatra je zahvatila cijeli prednji kraj automobila. Suvozač je, kaže Petar, počeo vikati da će izgorjeti.

'Nisam znao hoće li auto eksplodirati, bojao sam se', rekao je hrabri mladić koji je spašavajući ozlijeđene doveo i vlastiti život u opasnost.

'Kako je ležao naslonjen preko stakla od vrata, ja sam prošla na vozačevu stranu i preko sica sam ga nekako uspjela dovući. On je povukao jednu ruku, ja drugu i onda smo ga izvukli na cestu. Tada je pukao plamen vatre iz auta', kazala je Marija.

'U zadnji tren smo ih izvukli, da smo malo zakasnili, izgorjeli bi svi u autu', zaključuje mladić.

Inače, petorica maloljetnika nisu životno ugroženi. Četvero je teže, a jedan je lakše ozlijeđen. Radi se o djeci od 14 do 16 godina od kojih je jedan uzeo ključeve automobila renault megana od člana obitelji. Automobil pritom nije bio ni registriran. Policija još uvijek obavlja očevid, vozač će biti alkotestiran i kako se neslužbeno doznaje 14-ogodišnjaci bi mogli biti prijavljeni Centru za socijalnu skrb s obzirom da su se nakon 23 sata nalazili vani bez pratnje odraslih osoba.