ORGANIZIRANI KRIMINAL

Mjesec dana pritvora za Ukëa Rugovu

07.02.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Zastupnik Skupštine Kosova i sin pokojnog predsjednika Kosova Ibrahima Rugove, Ukë Rugova, uhićen je u srijedu s još devet drugih osoba zbog sumnji da su, kako je navedeno iz EULEX-a, 'navodno bili uključeni u organiziranu kriminalnu grupu'

Osnovni sud u Prištini kasno sinoć odredio je jednomjesečni pritvor Ukëu Rugovi, Izetu Beqiriju i Florianu Fetaniju. Jednomjesečni kućni pritvor određen je Fitimu Beqiriju, Visaru Beqiriju, Asadu Beqiraju, Edisonu Idrizaju, Hamzi Beqiriju i Dritonu Voci dok je Qefser Baholli oslobođen i više nije osumnjičen u ovom slučaju.

Obrana osumnjičenih smatra nepotrebnim određeni pritvor i iskoristit će pravo na žalbu.

Zastupnik Skupštine Kosova i sin pokojnog predsjednika Kosova Ibrahima Rugove, Ukë Rugova uhićen je u srijedu s još devet drugih osoba zbog sumnji da su, kako je navedeno iz EULEX-a, 'navodno bili uključeni u organiziranu kriminalnu grupu za koju se sumnja da je počinila razna kaznena djela, uključujući organizirani kriminal, trgovinu utjecajem i prijevaru, izvršenu nad ambasadom Italije u Prištini'.

Prema pisanju kosovskih medija, Rugova je uhićen kao pripadnik velike grupe kriminalaca od 10 osoba koja se bavila nalaženjem klijenata i prodajom viza za šengensku zonu. Viza je koštala od 2.700 do 3.500 eura.