PRIMOPREDAJA

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac preuzela dužnost

24.07.2020 u 17:16

Bionic
Reading

Službena primopredaja dužnosti novoimenovane ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i državnog tajnika za šport Tomislava Družaka održana je u petak u Središnjem državnom uredu za šport

Državni tajnik Družak je ministricu upoznao sa četverogodišnjim radom Središnjeg državnog ureda za šport, svim ostvarenjima i aktivnostima te zaželio puno uspjeha na novoj dužnosti.

Ministrica Brnjac naglasila je važnost sporta za Republiku Hrvatsku te istaknula kako je podizanjem ovog sektora u ministarstvo Vlada premijera Andreja Plenkovića pokazala koliko joj je sport bitan.

"Kao ministrica turizma i sporta nastavit ću s ulaganjem i brigom za sva područja sporta, od vrhunskog, rekreativnog pa do sporta djece i mladih te osoba s invaliditetom, jer važnost sporta je višestruka. S jedne strane, naši sportaši oduvijek su bili jedni od najboljih promotora naše domovine i primjer i uzor svim mladim naraštajima, dok je s druge strane bavljenje sportom, odnosno tjelesna aktivnost svakog pojedinca, izuzetno bitna za poboljšanje kvalitete života općenito," kazala je prilikom preuzimanja nove dužnosti ministrica Brnjac.

"Donošenjem novog Zakona o sportu nastavit će se sustavna briga i ulaganje u sport i to će biti jedan od mojih prioriteta“, dodala je.

Ministrica je rekla kako u Programu Vlade Republike Hrvatske stoji da će se nastaviti s uspostavom jasnih i transparentnih kriterija vrednovanja programa javnih potreba u sportu i uspostaviti kategorizacija sportova, ali i poticati uključivanje u sportske aktivnosti od najranije dobi i osigurati veća potpora programima zdravstveno-usmjerenog tjelesnog vježbanja.

Istaknula je i kako će se nastaviti briga o vrhunskim sportašima kroz mjere dual-karijere, osiguravanje državne stipendije i mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te nastaviti ulaganje u sportsku infrastrukturu.

"Sinergijski učinak ovih dviju za državu bitnih aktivnosti, sporta i turizma, može biti, a vjerujem da i hoće, dobitna kombinacija“, poručio je državni tajnik Družak.