uvođenje obvezne informatike

Ministrica Divjak na Facebooku se pohvalila istraživanjem izuzetno važnim za učenike

09.07.2018 u 11:52

Bionic
Reading

'Ovi rezultati mi daju snagu u borbi protiv onih koji ne žele svim učenicima osigurati jednake šanse u 21. stoljeću', ekskluzivno se s rezultatima istraživanja o uvođenju informatike i digitalnoj transformaciji škola pohvalila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

'Tijekom lipnja istražili smo na 800 ispitanika mišljenje o javnim politikama mog tima, tako da vam ekskluzivno mogu predstaviti rezultate na koje sam doista posebno ponosna! Upravo ovi rezultati mi daju snagu u borbi protiv onih koji ne žele svim učenicima osigurati jednake šanse u 21. stoljeću i koji dižu ustavne tužbe protiv napretka oko kojeg jasno postoji suglasje u društvu', napisala je na svojem profilu na Facebooku ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Prema provedenom istraživanju Promocije plusa, 87 posto građana podržava uvođenje informatike kao obveznog predmeta u pete i šeste razrede osnovnih škola. Tome se protivi, objavila je ministrica Divjak, tek 8,3 posto ispitanika. Iako je izvjesna podrška u svim dobnim i obrazovnim skupinama, navodi se u istraživanju, još je izraženija kod građana s visokim obrazovanjem.

Proces digitalne transformacije škole podržava nešto više od 78 posto ispitanika, ali postoje određene rezerve prema tome u dobnoj skupini od 25 do 34 godine, u kojoj gotovo svaka treća osoba ili 31 posto ne podržava taj proces.

  • +50
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX